Proiectul Jobs

 PROIECTUL „JOBS” – JOB ORIENTATION FOR BUSINESSES AND SCHOOL OPORTUNITATE PENTRU ELEVII DE LA

COLEGIUL Alexandru cel Bun Gura Humorului pentru

O ORIENTARE PROFESIONALĂ DE SUCCES

 

„Cel mai bun mod de a prezice viitorul este de a-l crea”

 (Abraham Lincoln)

 

Şcoala, alături de familie şi mediu contribuie din plin la formarea personalităţii individului. Actul didactic, experienţele, provocările adresate elevilor au ca scop pregătirea acestora pentru a se adapta cât mai rapid şi uşor unei societăţi în continuă schimbare.

Inspiraţia de care dau dovadă cadrele didactice în a crea viitorul elevilor are corespondenţă în regăsirea acestora pe piaţa muncii, fiecare punând la dispoziţia societăţii, abilităţi, competenţe, dăruire.

În anul şcolar 2015-2016 la nivelul Colegiului Alexandru cel Bun  s-a implementat şi derulat proiectul JOBS prin implicarea în acest proiect a clasei 10 M, filiera tehnologică, profil Servicii, specializarea tehnician în hotelărie, sub coordonarea şi îndrumarea a trei cadre didactice, prof. Babici Laura, prof. Condur Liliana, prof. Cuţuhan Mihaela.

JOBS este un proiect din cadrul sprijinului acordat României, ca stat membru al Uniunii Europene, din contribuţia Elveţiei la procesul de extindere a Uniunii Europene. Acest proiect  a fost dezvoltat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului din România (MECTS), Centrul Naţional pentru Dezvoltarea Învăţământului Profesional şi Tehnic(CNDIPT) şi centrul IPE – International Projects in Education (Proiecte Internaţionale în domeniul Educaţiei) al Universităţii Pedagogice din Zurich.

Obiectivul JOBS este să pregătească elevii din România aflaţi în ultimii ani de gimnaziu şi primii ani de învăţământ tehnic pentru:

a) dobândirea unor competenţe şi abilităţi utile în viaţă;

b) obţinerea unei percepţii realiste privind oportunităţile de pe piaţa muncii în regiunea lor;

c) luarea unei decizii privind educatia lor viitoare şi cariera lor profesională.

„MULŢUMIM JOBS PENTRU OCAZIA DEOSEBITĂ DE A REALIZA CĂ VIITORUL NOSTRU E ÎN MÂINILE NOASTRE DAR ŞI ÎN MÂINILE CELOR CARE SUNT OFERTANŢI PE PIAŢA LOCURILOR DE MUNCĂ!

 PARCĂ TOT MAI CU SPOR MUNCEŞTI LA TINE ACASĂ, ÎN ŢARA TA!”

…Sunt gânduri, vise, emoţii, experienţă şi experienţe transmise de elevii care au avut şansa de a participa la acest antrenant şi inovator proiect.

           

 

Prof. Condur Liliana

Prof. Babici Laura

Prof. Cuţuhan Mihaela

Imagini

 

activitate in grupactiv. jobs

 

Comments are closed.