La începutul anului şcolar 2016-2017, Colegiul Alexandru cel Bun Gura Humorului,  a  încheiat un protocol educaţional cu Fundaţia “Dreptul la educaţie” reprezentată de doamna Alexandra Sava, coordonator de training  privind orientarea în carieră. Astfel, elevii clasei 11 M, coordonaţi de prof. diriginte Cuţuhan Mihaela şi prof. Gemanari Mariana au beneficiat în perioada 13.06.2017-16.06.2017 de un curs gratuit de orientare în carieră, finanţat prin programul Erasmus+ în cadrul proiectului “Careeer Programme – Goying beyond borders” implementat la nivel naţional. Cursurile au fost susţinute cu deosebit profesionalism de către trainerii: Henrietta Márton şi Alexandra Sava.

Activităţile din cadrul proiectului educational desfăşurat în perioada 13.06.17 – 16.03.17 la Colegiul “Alexandru cel Bun” din Gura Humorului s-au derulat timp de 4 zile, elevii participând la un număr total de 16 ore de activitate nonformală, pe două grupe.

Obiectivul principal al cursurilor a urmărit asistarea elevilor în a-şi identifica atât punctele forte, cât şi punctele slabe, interesele, precum şi, nevoile personale, pentru a-i ajuta în a se orienta mai bine către un domeniu profesional potrivit personalităţii şi preferinţelor individuale ale fiecăruia/fiecăreia.

Obiectivele secundare ale cursului au vizat dezvoltarea unor abilităţi necesare pentru o mai bună integrare pe piaţa muncii, abilităţi precum: comunicare, empatie, vorbire în public, prezentare eficientă de sine, lucru în echipă, colaborare, perseverenţă, stabilire obiective profesionale de tip SMART, gandire critică, creativitate.

Metodele de predare folosite pe tot parcursul celor două cursuri au fost din categoria  educaţiei nonformale, aplicată de către trainerii Fundaţiei “Dreptul la Educaţie” încă de la lansarea oficială a Fundaţiei, din octombrie 2014, şi până la ora actuală.

Toate activităţile desfăşurate au avut în centrul atenţiei nevoile elevilor specifice vârstei lor, aceştia având posibilitatea de a se exprima într-un mod liber şi creativ, de a adresa orice fel de întrebare, de a se asculta reciproc şi de a-şi aprofunda relaţiile dintre ei, interactivitatea în timpul cursurilor fiind o valoare foarte importantă pentru traineri.

O altă coordonată, la fel de importantă pentru buna desfăşurare a activităţilor, a  reprezintat-o învăţarea într-un context deschis şi prietenos încurajându-se astfel o mai bună asimilare a informaţiilor, precum şi, o mai bună rată de retenţie a celor învăţate.

Impresii elevi:

Olari Cristina: “O experienţă deosebit de utilă pentru cei care doresc să-şi descopere domeniul de activitate la sfârşitul liceului, dacă nu l-au descoperit până acum”

Toplicean Ioachim: “Activităţi super, traineri super, chiar am avut ce învăţa din aceste cursuri”.

Tîmpău Mihaela: “Informaţiile primite ne vor fi foarte utile în perioada imediată terminării liceului.”

Lehaci Cătălin: “Activităţi interesante care nu ne-au lăsat să ne plictisim, traineri care ştiu să lucreze cu adolescenţi.”

Mulţumim trainerilor pentru profesionalismul, implicarea şi interesul de care au dat dovadă! Mulţumim Fundaţiei “Dreptul la Educaţie”!

.

Comments are closed.