140 elevi ai Colegiului Alexandru cel Bun, însoţiţi de 16 cadre didactice, au ales să petreacă împreună câteva ore, sâmbătă 24 septembrie 2016. Cum? Aşa cum ar trebui mulţi dintre noi să ajute natura să respire. Aşa cum au făcut-o foarte mulţi locuitori ai ţării, prin implicare, simţ civic şi dorinţa de mai bun, mai curat.

Parcul Ariniş, de la podul suspendat până la podul de la intrarea în Voroneţ, a fost scena pe care s-au adunat, la temperaturi destul de scăzute, cei care au răspuns invitaţiei de a participa la Ziua Curăţeniei Naţionale. Primăria oraţului Gura Humorului a ajutat cu saci şi mănuşi, ca de obicei, iar doamna Cecilia Bedrulea a coordonat activitatea.

Garda de Mediu ne-a fost alături, prin reprezentanţii care au verificat buna desfăşurare a activităţii, iar ciocolata primită din partea Primăriei a contribuit la bucuria de a ne face utili şi de a contribui împreună la crearea unei imagini clare, curate, a oraşului.

Spre deosebire de alţi ani, nu a fost nevoie de multe ore pentru a aduna deşeurile din zona respectivă, şi s-a constatat cu bucurie că oamenii au început să înţeleagă că nu este un efort prea mare să strângă gunoiul la finalul unei ieşiri la iarbă verde.

Soarele a încălzit participanţii, muzica i-a însoţit la treabă, s-au facut fotografii şi toată lumea a fost mulţumită de ce a rămas în urmă:o zonă curată, verde, pregatită pentru sosirea toamnei şi a frigului.

Prof. Cîmpan L.

Prof. Dragomirescu R.

Comments are closed.