Caravana Mărțișorului la CAB

 

Toată lumea știe, luna martie începe cu mărțișorul. Potrivit tradiţiei, șnurul de mărţișor, alcătuit din două fire de lână sau mătase răsucite, colorate în alb și roșu sau în alb și negru, reprezintă unitatea contrariilor: vară-iarnă, căldură-frig, lumină-întuneric și anunţă venirea primăverii. Șnurul de mărţisor, din mătase sau lână, se mai poartă și azi legat la mână sau prins în piept. El se poartă de la 1 Martie până când se arătă primele semne de biruinţă ale primăverii: se aude cucul cântând, înfloresc cireșii, vin berzele sau rândunelele.

În cadrul proiectului educațional SNAC 2017-2018 (Strategia Naţională de Acţiune Comunitară) „Împreună pentru o lume mai tolerantă”, un grup de elevi din clasele a 9-a F și a 9-a G de la Colegiul „Alexandru Cel Bun” Gura Humorului împreună cu copiii și tinerii din cadrul „Serviciilor Multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate” Gura Humorului au participat la activitatea „Caravana Mărțișorului”, activitate desfășurată în parteneriat cu Asociaţia „Ana-Dor” din Gura Humorului. Proiectul „Caravana Mărțișorului” are ca scop dezvoltarea abilităţilor artistice și a imaginaţiei creatoare în rândul beneficiarilor din centru.

Începând de la sfârșitul lunii ianuarie aceștia au confecționat sute de mărţișoare sub atenta îndrumare a doamnei educatoare Ana Cazac. Elevii au declarat că nu și-au închipuit că din nuci, ață, bucăți de pânză, fire colorate și dragoste se pot confecționa adevărate minunății.

În zilele de 27 – 28.02.2018 voluntarii Colegiului „Alexandru cel Bun” împreună cu copiii beneficiari din cadrul „Serviciilor Multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate” Gura Humorului au vândut mărțișoare colegilor și profesorilor, apoi au oferit mărțișoare pacienților internaţi la Spitalul Orășenesc Gura Humorului.

Bineînțeles că ne dorim să continuăm această activitate și în anii următori, prin implicarea unui număr cât mai mare de elevi voluntari dornici să contribuie la pregătirea primăverii. Felicitări tuturor participanților la proiect!

 

prof. Cicu Dorina

prof. Solonaru Elena Sextilia

Comments are closed.