Archive for the ‘Noi in presă’ Category

Comunicat de presă

Sărbătorile sfârşitului de an sunt şi acum, la final de 2012, moment de bilanţ şi de planuri viitoare. Elevii claselor a XII-a pregătesc de fiecare dată un spectacol care să onoreze cadrele didactice, iar prin calitatea acestuia să-i onoreze pe ei înşişi. Momentul este aşteptat întotdeauna cu nerăbdare pentru că de fiecare dată este altfel, mai special.

Colindele elevelor din an terminal, atât de muncite, de calde şi de aproape de Dumnezeu, vocile lor tinere, străduinţa de a fi totul perfect, costumele populare şi ţinuta acestora au încântat şi în acest an colectivul de cadre didactice de la Colegiul “Alexandru cel Bun”.

HumorSub îndrumarea prof. Adrian Olari şi cu acompaniamentul acestuia la orgă, colindele tradiţionale au emoţionat publicul. Nu au lipsit textele în limba polonă interpretate de elevii de la clasele cu predare parţială în limba polonă, precum şi cele în limba franceză şi engleză. Spectacolul a continuat cu o colindă sensibilă interpretată cu acompaniament la chitară de eleva Maria Rotari din clasa a X-a C. A urmat apoi urătura – câţiva băieţi cu buhai şi fluieraş, cu sumane şi costume tradiţionale i-au delectat pe cei prezenţi  cu versuri încărcate de timp, de ani, şi cu nişte voci puternice, de urători veritabili.

Jocul caprei şi jocul babelor, prin umorul momentului, au destins puţin atmosfera încărcată de emoţie dar nu pentru foarte mult timp, pentru că grupul de colindători care îşi desfăşoară activitatea sub pregătirea prof. Maria Macovei, a făcut să ne reamintim de solemnitatea momentului, de emoţia Naşterii Domnului, de bogăţia de sentimente care încarcă sufletele de Crăciun. Elevii au primit colăcei şi mere, iar diriginţii claselor a XII-a câte un colac mare, ca în fiecare an.

Tot spectacolul a stat sub semnul distincţiei, eleganţei şi al respectului pentru tradiţie, lucruri posibile datorită organizării atente şi temeinice a prof. George Checheriţă care merită aplauzele de final.

Pe această cale, Colegiul “Alexandru cel Bun” doreşte tuturor instituţiilor de învăţământ vremuri mai bune, iar colaboratorilor, partenerilor şi colegilor din judeţ sănătate, un an plin de linişte şi de bine!

Prof. Brînduşa Luminiţa Cîmpan

Colegiul “Alexandru cel Bun” Gura Humorului

Citeste mai mult pe NewsBucovina.ro http://www.newsbucovina.ro/actualitate/66522/colinde-si-uratori-la-final-de-an-la-colegiul-alexandru-cel-bun-din-gura-humorului

http://www.newsbucovina.ro/actualitate/43307/excursie-la-bruxelles-oferita-de-europarlamentarul-petru-luhan-unor-elevi-de-la-colegiul-alexandru-cel-bun-din-gura-humorului-afla-aici-in-ce-context (articol newsbucovina.ro)

Colegiul Tehnic Radauti si Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului vor primi cate un fond de carte din partea NewsBucovina. Detalii aici
2 12 2011 – 15:10
În urma voturilor acumulate în cadrul concursului “Balul Bobocilor organizat anul acesta de liceul tău e cel mai tare din judeţ!” , Colegiul Tehnic Rădăuţi şi Colegiul Naţional “Alexandru cel Bun” din Gura Humorului vor primi din partea publicaţiei NewsBucovina.ro cate un fond de carte care va ajunge în bibliotecile celor două licee.
Contactată telefonic de echipa NewsBucovina.ro, prof. Ionela Mihaela Bîndiul, singurul cadru didactic implicat în organizarea Balului Bobocilor de la Colegiul Tehnic Rădăuţi, a declarat: „Suntem fericiţi de această nouă reuşită, având în vedere că anul trecut am ocupat tot locul I în cadrul unui concurs organizat de o altă publicaţie suceveană. Cei 20 de copii implicaţi în organizare au muncit foarte mult, alături de mine, singurul profesor implicat în organizarea Balului Bobocilor, împreună cu Dorel Donisan, preşedintele Asociaţiei de Părinţi CTR şi Marcela Zub, casier – Asociaţia de Părinţi. Mulţumim de asemenea tuturor celor care ne-au sprijinit şi ne-au acordat votul lor în câştigarea acestui concurs. Amintesc aici, cu drag, susţinerea Şcolii Montesori din Irlanda, dar şi a reprezentanţei mondiale Heineken care au postat pe Facebook-ul companiei lor un moment din timpul spectacolului nostru. Este vorba despre un moment ce parodia o reclamă marca Heineken. Ne-am autodepăşit! Suntem foarte mândri de acest rezultat”, a ţinut să sublinieze prof. Ionela Bîndiul.
Vestea clasării pe locul II în topul voturilor acumulate în cadrul concursului “Balul Balurilor 2011” i-a încântat şi pe reprezentanţii Colegiului Naţional “Alexandru cel Bun” din Gura Humorului. “Am fost încântată încă de la început, când am auzit de ideea organizării unui astfel de concurs. De altfel miza competiţiei – fondul de carte – a reprezentat o motivaţie puternică pentru elevii noştri. Mulţumim celor care ne-au sprijinit şi îndeosebi foştilor elevi ai colegiului nostru care ne-au votat din toată Europa. Am primit susţinerea lor din ţări precum: Italia, Anglia, Irlanda”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, prof. Luminiţa Cîmpan.

http://www.newsbucovina.ro/social/37577/concursul-na-ional-pove-tile-cangurului-si-a-desemnat-premiantii (articol newsbucovina.ro)

Vezi foto!

http://www.monitorulsv.ro/Local/2011-11-11/Teatru-lansare-de-carte-distinctii-la-zilele-liceului-humorean

http://www.monitorulsv.ro/Local/2011-05-27/Ultimul-curs-pentru-elevii-din-clasa-a-XII-a-de-la-Colegiul-Alexandru-cel-Bun-din-Gura-Humorului

Activitati culturale franco-romane la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului

Reprezentantii Institutului ASPEN s-au intalnit cu elevii Colegiului “Alexandru cel Bun” din Humor

Balul de cinci ore, la „patru ace”, al Colegiului „Alexandru cel Bun”

Placă omagială, la 100 de ani de la înfiinţarea Colegiului „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului.

Cautare in sait
Galeria foto
Calendar
octombrie 2017
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Aug    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031