Archive for the ‘Diverse’ Category

anunt

VINERI,

25.08.2017,

SE SUSTINE

PROBA DE EVALUARE

A COMPETENTELOR LINGVISTICE DE COMUNICARE ORALA IN LIMBA ROMANA

La începutul anului şcolar 2016-2017, Colegiul Alexandru cel Bun Gura Humorului,  a  încheiat un protocol educaţional cu Fundaţia “Dreptul la educaţie” reprezentată de doamna Alexandra Sava, coordonator de training  privind orientarea în carieră. Astfel, elevii clasei 11 M, coordonaţi de prof. diriginte Cuţuhan Mihaela şi prof. Gemanari Mariana au beneficiat în perioada 13.06.2017-16.06.2017 de un curs gratuit de orientare în carieră, finanţat prin programul Erasmus+ în cadrul proiectului “Careeer Programme – Goying beyond borders” implementat la nivel naţional. Cursurile au fost susţinute cu deosebit profesionalism de către trainerii: Henrietta Márton şi Alexandra Sava.

Activităţile din cadrul proiectului educational desfăşurat în perioada 13.06.17 – 16.03.17 la Colegiul “Alexandru cel Bun” din Gura Humorului s-au derulat timp de 4 zile, elevii participând la un număr total de 16 ore de activitate nonformală, pe două grupe.

Obiectivul principal al cursurilor a urmărit asistarea elevilor în a-şi identifica atât punctele forte, cât şi punctele slabe, interesele, precum şi, nevoile personale, pentru a-i ajuta în a se orienta mai bine către un domeniu profesional potrivit personalităţii şi preferinţelor individuale ale fiecăruia/fiecăreia.

Obiectivele secundare ale cursului au vizat dezvoltarea unor abilităţi necesare pentru o mai bună integrare pe piaţa muncii, abilităţi precum: comunicare, empatie, vorbire în public, prezentare eficientă de sine, lucru în echipă, colaborare, perseverenţă, stabilire obiective profesionale de tip SMART, gandire critică, creativitate.

Metodele de predare folosite pe tot parcursul celor două cursuri au fost din categoria  educaţiei nonformale, aplicată de către trainerii Fundaţiei “Dreptul la Educaţie” încă de la lansarea oficială a Fundaţiei, din octombrie 2014, şi până la ora actuală.

Toate activităţile desfăşurate au avut în centrul atenţiei nevoile elevilor specifice vârstei lor, aceştia având posibilitatea de a se exprima într-un mod liber şi creativ, de a adresa orice fel de întrebare, de a se asculta reciproc şi de a-şi aprofunda relaţiile dintre ei, interactivitatea în timpul cursurilor fiind o valoare foarte importantă pentru traineri.

O altă coordonată, la fel de importantă pentru buna desfăşurare a activităţilor, a  reprezintat-o învăţarea într-un context deschis şi prietenos încurajându-se astfel o mai bună asimilare a informaţiilor, precum şi, o mai bună rată de retenţie a celor învăţate.

Impresii elevi:

Olari Cristina: “O experienţă deosebit de utilă pentru cei care doresc să-şi descopere domeniul de activitate la sfârşitul liceului, dacă nu l-au descoperit până acum”

Toplicean Ioachim: “Activităţi super, traineri super, chiar am avut ce învăţa din aceste cursuri”.

Tîmpău Mihaela: “Informaţiile primite ne vor fi foarte utile în perioada imediată terminării liceului.”

Lehaci Cătălin: “Activităţi interesante care nu ne-au lăsat să ne plictisim, traineri care ştiu să lucreze cu adolescenţi.”

Mulţumim trainerilor pentru profesionalismul, implicarea şi interesul de care au dat dovadă! Mulţumim Fundaţiei “Dreptul la Educaţie”!

.

Colegiului „Alexandru cel Bun” participă la Concursul Naţional pentru liceeni EUROSCOLA ediția a X-a, 2017-2018

Tema:

Rolul patrimoniului românesc în consolidarea identității europene

Obiectivele proiectului:

-       mai bună cunoaştere a valorilor pe care se întemeiază Uniunea Europeană;
-       conștientizarea și responsabilizarea elevilor cu privire la patrimoniul local/regional, la rolul acestuia în promovarea diversității culturale la nivel european și la conservarea lui pentru generațiile următoare;
-       informarea publicului cu privire la importanța respectării patrimoniului național și a locului lui în patrimoniul cultural european;
-       dezvoltarea abilităților creative ale elevilor;
-       realizarea unei campanii de informare și conștientizare desfășurată în localitatea de reședință despre obiectul de patrimoniu ales

 Componența echipei :

Elevi:

 1. Baron Diana
 2. Baboi Dragoș Alexandru
 3. Crăciun Ioan Paul
 4. Ghiula Andreea Laura Beatrice
 5. Hromei Diana Mădălina
 6. Ilaș Andreea Carla
 7. Istrate Amallya Elena
 8. Lazarec Andreia Maria
 9. Moroșan Ana Maria
 10. Păscuțoi Claudia Elena
 11. Simeria Denisa
 12. Șestac Petruț Mircea
 13. Ucraineț Mariana
 14. Miron Iulia Amalia
 15. Damaschin Alexandra
 16. Hodeniuc Bianca Florentina
 17. Murariu Delia
 18. Luca Amalia Gabriela
 19. Rusu Diana Georgiana
 20. Pițău Eugenia Diana
 21. Creangă Alexandra
 22. Moroșan Larisa Georgiana
 23. Moroșan Sînziana Ionela
 24. Oltean Marinela Nicoleta

Profesori coordonatori:

1. Apetri Adriana Alina
2. Cicu Dorina

ACTIVITĂȚĂI PROPUSE:

 1. Lansarea proiectului  mai
 2. Alegerea echipei de proiect – iunie
 3. Lansarea oficială a proiectului pe site-ul colegiului și pe pagina de Facebook  -iunie
 4. Formarea grupurilor de lucru, propunerea de activităţi şi atragerea de parteneri şi sponsori – iunie
 5. Identificarea unui meșter popular și procurarea materialelor necesare în vederea realizării măștilor iunie/iulie
 6. Realizarea materialelor de popularizare a proiectului, documentare şi promovare în comunitate – iulie/august/septembrie
 7. Încheierea unui parteneriat cu o asociaţie nonguvernamentală, in vederea realizării unui atelier de lucru, pentru parcurgerea etapelor propuse din proiect-lucrul în echipă în diverse activități de voluntariat – -iunie/iulie/august
 8. Amenajarea în școală a unui colț al tradițiilor populare locale – septembrie
 9. Analiza şi impactul asupra comunităţii, sustenabilitate, realizarea dosarului – septembrie/octombrie.

Colegiul nostru își propune să participe la competiția „O activitate de succes în Săptămâna Școala altfel”.

Pentru participarea la această competiție, am selectat câte o activitate pentru următoarele domenii educative: cultural, artistic, tehnic, științific, sportiv, cetățenie democratică și responsabilitate socială, educație ecologică și protecție a mediului, abilități de viață, consiliere și orientare.

În fișierul anexat sunt prezentate succinte cele mai reprezentative activități derulate în cadrul Săptămânii „Să știi mai multe, să fii mai bun”, săptămână care a coincis pentru școala noastră cu Zilele Colegiului.

prof. Solonaru Elena-Sextilia,
coordonator de proiecte și programe educative școlare și extrașcolare

 

O activitate de succes în săptămâna Școala altfel, COLEGIUL „ALEXANDRU CEL BUN” GURA HUMORULUI

O zi obişnuită, deosebit de caldă, de vară. Un moment obişnuit care marchează ani de la absolvire, un moment de confruntări, destăinuiri şi în primul rând emoţie puternică. Generaţii de elevi au deschis şi au închis porţile Colegiului Alexandru cel Bun din Gura Humorului de-a lungul timpului. Unii se întorc, alţii sunt prea departe, dar mereu va exista acea legătură puternică a începutului, a formării ca oameni.

20 mai 2017, sâmbătă, ora 11 dimineaţa, aula colegiului a găzduit revederea de 20 de ani a elevilor de atunci, din clasa a 12-a A specializarea Matematică – Informatică cu profesorii de atunci, cu trăirile de acum şi cu respectul şi bunul simţ care ar trebui să fie emblema fiecărei generaţii de elevi care au trăit primele iubiri, primele dezamăgiri pe băncile colegiului. Grup Şcolar în 1997, imaginea acestei instituţii a crescut prin ceea ce realizează în fiecare an dar mai ales prin ce a reuşit să realizeze pe piaţa muncii şi pentru viaţă. Este vorba despre absolvenţi, despre familiile lor şi despre tot ce au dobândit aici, la Gura Humorului.

Copleşitoare trăirile, ample prezentările activităţii din ultimii 20 de ani, frumoase personajele din scena întoarcerii în timp, reală implicarea în organizarea evenimentului dar mai ales sincere sentimentele şi luminoase feţele. Ne-am reîntâlnit noi, cadrele didactice, cu elevii de atunci, acum realizaţi, împliniţi şi veniţi acasă cu recunoştinţă.

Viaţa i-a purtat pe foştii elevi peste tot în ţară şi în lume. Au absolvit facultăţi grele, cu admitere, au pornit de jos şi au ajuns unde şi-au dorit pentru că au învăţat la timp despre muncă, seriozitate şi ambiţie. Unii dintre ei au luat-o mereu de la început, frustraţi dar perseverenţi, şi acum, după 20 de ani, majoritatea se declară mulţumiţi, cu familii complete, cu copii mai mari sau mai mici, cu planuri noi şi permanent în alertă.

Absolvenţi ai Academiei de Poliţie, ai Facultăţilor de Energetică, Electrotehnică, Matematică, Litere, Psihologie, Stomatologie, Medicină, cu facultăţi terminate la Iaşi, Cluj, Bucureşti, Suceava, cei 17 elevi prezenţi, 15 din clasa a 12-a A, două foste eleve de la Filologie şi Chimie – biologie, sunt acum adulţi responsabili, cu meserii dificile, cu renunţări sau schimbări, dar în primul rând cu bucuria de a fi din nou la Colegiul Alexandru cel Bun, în fosta clasă, în curtea liceului, în locul unde s-au şi format dar au şi legat prietenii şi chiar căsnicii pe viaţă.

Au participat nouă cadre didactice, doamne pensionare, inclusiv doamna dirigintă Ucraineţ Stela, care a fost motorul clasei şi către care mereu se îndreaptă absolvenţii cu recunoştinţă. Doamna director Ursaciuc Mihaela, prezentă mereu la aceste evenimente de suflet şi pentru suflet, a adresat câteva cuvinte, plină de emoţie, din partea şcolii. Şefa promoţiei de atunci, Alina Radu, acum Tofan, a reuşit să ne amintească despre calitatea unui învăţământ care luptă să se menţină la standarde înalte şi ne-a transmis fiorul acelor vremuri, când profesorul era respectat şi considerat deschizător de cariere şi de viitor.

Nu este prima revedere, fiecare dintre ele este specială, dar poate că 20 de ani este perioada potrivită pentru a privi înapoi cu încrederea reuşitei în viaţă, cu regretul zilelor de chiul şi poate cu nostalgia trecerii ireversibile.

Mulţumim Veronica, Cezar, Carmen Cuţeică, Ana, Mirela, Roxana, Raul, Dan, Mircea, Adriana, Florin, Alina, Carmen Danilevici, Ionuţ, Daniel, Florentina, pentru o zi specială care ne-a amintit, ca de fiecare dată, cât de inegalabilă este meseria de profesor! Să vă întoarceţi mereu aici, la Colegiul Alexandru cel Bun de astăzi, pentru că sunteţi parte din imaginea acestei instituţii şi pentru că pentru noi, cei care rămânem aici după fiecare generaţie, împlinirea voastră este şi a noastră!

 

                                                                                                                 Profesor Cîmpan Brînduşa Luminiţa

Colegiul Alexandru cel Bun

Gura Humorului, Suceav

Trupa de teatru „As We Are” a CAB, coordonată de prof. Sabău Lupaşc Diana Oana, a confirmat din nou.

După premiile „Cel mai bun spectacol în limba engleză” și „Cea mai bună interpretare masculină în rol principal” obținute la Festivalul Național de Teatru în Limbi Străine, Iași, a obținut și premiul al II-lea la Concursul Județean Biodiversity Project.

Revista Colegiului Alexandru cel Bun, Deveniri, a obtinut titlul de LAUREAT la Concursul Naţional de Reviste Şcolare şi Jurnalistică 2017, Nr.1 si Nr.2 2017, titlu care înseamnă calificarea la etapa naţională a concursului. Mulţumim tuturor colaboratorilor!

reviste-scolare_2017_rezultate_sv

Concursul Judeţean BIODIVERSITY

Gura Humorului, 6 mai 2017

Pe data de 6 mai, Colegiul Alexandru cel Bun a găzduit Concursul Judeţean BIODIVERSITY, în cadrul parteneriatului cu cele două colegii sucevene, CT de Industrie Alimentară şi CT ‘Petru Muşat’.Concursul se adresează elevilor cu două ore de lb. engleză. CAB a fost reprezentat, pe secţiuni, de elevii:
I. Prezentări Power Point pe temă impusă- coordonatori:prof. Negrea Georgeta, Cîmpan Luminiţa
Leică Şerban(10C)
Moroşan Larisa şi Puiţău Diana(10C)
Ureche Victoria(10C)
Rotundu Mădălina şi Rusu Diana(10C)
II. Creativitate – coordonator:prof. Sabău Lupaşc Diana Oana
Creangă Alexandra(9C)
Davidel Diana(9G)
Coştiug Irina(9 K)
Orhean Andrei(9C)
Ciungu Răzvan(9G)
Pe fiecare secţiune au fost oferite 3 premii şi 3 menţiuni iar CAB a obţinut:
PREMIUL I – Rotundu Mădălina şi Rusu Diana(10C)
PREMIUL II – Creangă Alexandra (9C)
Felicitări tuturor participanţilor, premiaţilor, voluntarilor şi organizatorilor!

https://drive.google.com/open?id=0B9cgxBGc8HZVTWU3TGlxSHc2XzA

Concursul Judeţean de Limba Engleză BEHIND THE WORDS

Suceava, 5 aprilie 2017

 

Astăzi, 5 aprilie 2017, s-a desfăşurat Concursul Judeţean de Limba Engleză BEHIND THE WORDS, organizat de Colegiul Petru Muşat, Suceava. Concursul se adresează elevilor cu două ore în trunchiul comun. Rezultatele obţinute de elevii de la CAB sunt următoarele:
1. PREMIUL I – Motrescu Anamaria – clasa 11D – prof. Cîmpan L.
2. PREMIUL II – Hîncean Bogdana Ioana – clasa 11D – prof. Cîmpan L.
3. PREMIUL II – Raţ Paul – clasa 9C – prof. Sabău O.
4. PREMIUL II – Tiron Eduard – clasa 12B – prof. Sabău O.
5. MENŢIUNE – Drescan Wikfried Nicolas – clasa 11B-prof. Tudor C.
6. MENŢIUNE-Slevoacă-Grigore Voichiţa-clasa 11D-prof. Cîmpan L.
7. MENŢIUNE – Gavrilean Petru – clasa 11D – prof. Cîmpan L.
Felicitări tuturor elevilor care au participat la concurs!!!!

Cautare in sait
Galeria foto
Calendar
octombrie 2017
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Aug    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031