Archive for the ‘Diverse’ Category

Saptamana_meseriilor - scoli_2

Rezultatele initiale la faza locala a Olimpiadei de Stiinte socio-umane, Educatie si Cultura civica.

Rezultate Cultura Civica

Rezultate Educatie Civica

Rezultate Socio-umane

Crăciunul pentru toți

Luna decembrie reprezintă un moment de bilanț, un moment în care încercăm să fim  mai buni, un moment în care oferirea de daruri aduce multă bucurie atât pentru cei  care oferă, cât și pentru cei care primesc daruri. Toată lumea se pregătește pentru sărbătoarea de Crăciun. Crăciunul e credința, speranța, e puterea de a dărui și de a primi dragoste. Crăciunul nu este o perioadă, niciun sezon, ci o stare de spirit. Adevăratul spirit al Crăciunului înseamnă să preţuieşti pacea şi bunăvoinţa, să oferi, din plin, compasiune.

Elevii Colegiului „Alexandru cel Bun” Gura Humorului au participat la mai multe activități de voluntariat în care au strâns produse, cadouri sau bani, în vederea ajutorării copiilor, familiilor și bătrânilor aflați în dificultate.

Astfel, în cadrul campaniei Shoebox 2017 derulată în perioada 1-15 decembrie 2017 (Cadoul din cutia de pantofi), elevii și profesorii colegiului nu au rămas nepăsători la apelul asociației AREAS Suceava pentru a face un mic cadou de Crăciun copiilor nevoiași din județul Suceava. În cele 38 de cutii aceștia au pus dulciuri, rechizite școlare, jucării, produse de igienă personală și articole de îmbrăcăminte, destinate copiilor cu vârsta curprinsă între 2 și 18 ani, băieți sau fete.

O altă campanie de voluntariat este Dăruind vei dobândi, ediția a 3-a (1 decembrie 2017 – 15 decembrie 2017) organizată de asociațiile Kontrast-E Suceava, Multicare Suceava, SAVE, SEVA Suceava, Te Aud România în colaborare cu DGASPC Suceava. în cadrul acestei campanii Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului  a fost partener. Elevii au adus materiale de curățenie și igienă (detergent rufe, detergent vase, soluție gresie/ parchet, soluție toaletă, clor, dezinfectant gel, praf d ecuărțat, saci menajeri, soluție antimucegai, aparate Ceresit + pastile, hârtie igienică, role hârtie, bureți vase, pastă de dinți, șampon, săpun, gel de duș), precum și materiale de ergoterapie necesare pentru activitățile recreative (coli și cartoane colorate, blocuri de desen, creioane colorate, carioci, jocuri, cărți de colorat, cărți de povești, caiete diverse, pixuri și stilouri, etc.).

După triereea și împachetarea produselor, un grup de elevi voluntari s-a deplasat la cele 14 locații ale Serviciilor Multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului, unde au fost primiți cu multă căldură și bucurie de către copii. După programul de colinde prezentat de elevii colegiului, aceștia au oferit jucării, rechizite și produse de curățenie copiilor.

Tot în cadrul campaniei Dăruind vei dobândi, un grup de elevi din clasele 9F, 10B și 11G a colindat și a oferit alimente bătrânilor de la Așezământul social „Sf. M. Mc. Dumitru” și „Sf. Cuv. Matroana” Bucșoița.

Spectacolul Caritabil de Crăciun organizat de Consiliul Școlar al Elevilor Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului a încheiat activitățile caritabile de Crăciun. Acesta a avut loc miercuri, 20 decembrie 2017, ora 12.00 la Centrul Cultural Local Gura Humorului. A fost un show de excepție, cu momente diverse pe tema Crăciunului: colinde, dansuri și cântece. Cele 15 momente, urmate de invitatul special, trupa Potera, au fost prezentate de cei mai talentați elevi ai liceului, încântând publicul care i-a răsplătit cu aplauze. Totul a fost atent organizat de către cei 32 de voluntari, membri ai Consiliului Școlar al Elevilor.

Din vânzarea biletelor și donații s-a strâns suma de 2700 lei care a fost depusă în contul Asociației Mansarda Gura Humorului, Sperăm că această sumă va reprezenta un ajutor bine-venit pentru construirea locuințelor celor 18 familii ce au rămas fără un acoperiș deasupra capului în incendiul devastator din cartierul Marly.

Mulţumim tuturor celor care au avut generozitatea să ofere din puținul lor pentru a aduce bucurie și celorlalți! Mulțumim elevilor, părinților și profesorilor de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului! Datorită dumneavoastră am putut desfășura această activitate!

Alexandra Luchian, clasa a 11-a A

prof. Solonaru Elena-Sextilia

Zâmbește românește – decembrie 2017

În perioada 27-29 noiembrie 2017 s-a desfășurat activitatea „Zâmbește românește”. Elevii și profesorii Colegiului „Alexandru cel Bun” au răspuns afirmativ inițiativei Consiliului Elevilor purtând ii, costume sau elemente tradiționale și naționale.

Au fost 3 zile de sărbătoare, în care nu au lipsit zâmbetul și elementul tradițional.

Mulțumim Consilului Elevilor Colegiului „Alexandru cel Bun” Gura humorului pentru această activitate frumoasă!

 

prof. Elena-Sextilia Solonaru

În perioada 18-26 noiembrie 2017 s-a desfășurat cea de-a XIX-a ediție a Săptămânii Educaţiei Globale (Global Education Week GEW), program facilitat de Centrul Nord – Sud al Consiliului Europei, cu tema „Lumea mea depinde de noi” (My world depends on us).

Elevii Colegiului „Alexandru cel Bun” Gura Humorului au participat la activități de informare privind  drepturile omului, educația interculturală, educația pentru pace și soluționarea conflictelor. Activitățile au avut ca scop înțelegerea problemelor fundamentale ale cetățeniei globale. 6 membri ai Clubului de debate „Dialectica” au participat la un meci cu tema Toleranța – modalitate de evitare a conflictelor.

Toate activitățile au avut ca obiective dobândirea unei atitudini de respect pentru diversitate, înțelegerea cauzelor și efectelor problemelor majore care afectează lumea și conștientizarea rolului nostru ca cetățeni ai acestei lumi.

prof. Elena-Sextilia Solonaru

AFIS

 

Clasa a XI-a A a organizat o excursie în perioada 17-19 noiembrie 2017, pe următorul traseu: Gura Humorului – Târgu Mureș – Sibiu – Păltiniș. Cazarea a fost asigurată de Direcția Județeană de Turism Sibiu în stațiunea Păltiniș, Vila 40.

Obiective pe traseu: Târgul de Crăciun inaugurat în seara de 17 noiembrie în Sibiu, Telescaun Păltiniș, cabana lui Constantin Noica(Păltiniș), orașul Sibiu(Centrul Vechi)

Participanți: 34 elevi din clase diferite

Facilități: mic dejun(2), cină(2), cazare cabană(2), transport cu autocarul(firma Juventus)

Profesori coordonatori; Dragomirescu Raluca, Cîmpan Brîndușa Luminița

https://www.monitorulsv.ro/Coltul-cititorului/2017-10-19/Noi-Proiecte-Europene-la-Asociatia-Umanitara-FAM-din-Gura-Humorului-in-al-XXV-lea-an-de-existenta

https://www.monitorulsv.ro/Coltul-cititorului/2016-11-09/Frumusetea-meseriilor-noastre-in-Europa-in-2016-2017-Gura-Humorului-Luxemburg

Educație ecologică la Colegiul “Alexandru cel Bun” Gura Humorului

Let`s Do It, Suceava! – 21 octombrie 2017

 

Sâmbătă, 21 octombrie 2017, zona Ariniș Gura Humorului a fost plină de elevi voluntari (204) de la Colegiul “Alexandru cel Bun”. Aceștia, însoțiți de cadre didactice (21), au răspuns invitației la o amplă acțiune de ecologizare a Județului Suceava, în cadrul Campaniei ”Let`s Do It, Suceava!”. Elevi din următoarele clase au ales să petreacă dimineața împreună, din toate corpurile de clădire ale colegiului și de la toate specializările: IXA, B, F, G, N; XA, G, H, K, M; XIA, B, C, G, H, K; XII D, G, I; IXa profesională și XIa profesională.

Coordonatorul campaniei județene, Asociația Biosilva, cu care am colaborat prin președintele Florin Grădinariu, a elaborat Regulamentul campaniei  “Let s Do It, Suceava! “, Regulamentul voluntarilor, Normele de siguranță pentru acțiunea de ecologizare, Declarația de participare pentru elevii minori și Tabelul cu datele participanților. Toate aceste documente au fost prelucrate de profesorii diriginți iar elevii au completat declarațiile cu acordul părinților.

Prin doamna Maria Ulici, coordonator personal de specialitate în cadrul DGASPC Suceava, am intrat în posesia materialelor de lucru (mănuși și saci menajeri) puse la dispoziție de Asociația Biosilva Suceava în parteneriat cu Asociația Areas Suceava. Primăria Gura Humorului, prin doamna Cecilia Bedrulea, ne-a suplimentat numărul de saci și ne-a asigurat suplimentul dulce la pauză.

A fost o zi de toamnă adevărată, cu copii harnici, cu profesori care au amânat treburile casnice și s-au bucurat de culorile pădurii. Pentru unii elevi a fost prima participare, alții au déjà al patrulea an de vechime, au lucrat responsabil și au identificat puncte cu deșeuri mai ales pe suprafețe mai greu accesibile. Zona care ni s-a repartizat s-a întins de la puntea suspendată din Ariniș până la podul Voronețului, inclusiv platoul de sus al pârtiei și zona cabanelor. Organizatorii ne-au vizitat personal și au apreciat numărul mare de elevi participanți.

Pentru toți a fost o experiență deosebită, o posibilitate de a cunoaște alți colegi, de a participa la ecologizarea zonei de agreement, o șansă în plus de a realiza cât de importantă este educația în ceea ce privește mediul înconjurător și de a contribui la curățenia propriului oraș în colaborare cu instituțiile organizatoare. Mulțumim KAUFLAND România, AMBRO Suceava și MOBILIER MEȘTEȘUGIT. Mulțumim tuturor celor implicați și dorim colegilor și elevilor mult succes în activitățile de voluntariat în continuare!

Profesor Cîmpan Brîndușa Luminița

Colegiul “Alexandru cel Bun”, Gura Humorului

anunt

Cautare in sait
Galeria foto
Calendar
martie 2018
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Feb    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031