Archive for the ‘Concursuri si olimpiade’ Category

Colegiului „Alexandru cel Bun” participă la Concursul Naţional pentru liceeni EUROSCOLA ediția a X-a, 2017-2018

Tema:

Rolul patrimoniului românesc în consolidarea identității europene

Obiectivele proiectului:

-       mai bună cunoaştere a valorilor pe care se întemeiază Uniunea Europeană;
-       conștientizarea și responsabilizarea elevilor cu privire la patrimoniul local/regional, la rolul acestuia în promovarea diversității culturale la nivel european și la conservarea lui pentru generațiile următoare;
-       informarea publicului cu privire la importanța respectării patrimoniului național și a locului lui în patrimoniul cultural european;
-       dezvoltarea abilităților creative ale elevilor;
-       realizarea unei campanii de informare și conștientizare desfășurată în localitatea de reședință despre obiectul de patrimoniu ales

 Componența echipei :

Elevi:

 1. Baron Diana
 2. Baboi Dragoș Alexandru
 3. Crăciun Ioan Paul
 4. Ghiula Andreea Laura Beatrice
 5. Hromei Diana Mădălina
 6. Ilaș Andreea Carla
 7. Istrate Amallya Elena
 8. Lazarec Andreia Maria
 9. Moroșan Ana Maria
 10. Păscuțoi Claudia Elena
 11. Simeria Denisa
 12. Șestac Petruț Mircea
 13. Ucraineț Mariana
 14. Miron Iulia Amalia
 15. Damaschin Alexandra
 16. Hodeniuc Bianca Florentina
 17. Murariu Delia
 18. Luca Amalia Gabriela
 19. Rusu Diana Georgiana
 20. Pițău Eugenia Diana
 21. Creangă Alexandra
 22. Moroșan Larisa Georgiana
 23. Moroșan Sînziana Ionela
 24. Oltean Marinela Nicoleta

Profesori coordonatori:

1. Apetri Adriana Alina
2. Cicu Dorina

ACTIVITĂȚĂI PROPUSE:

 1. Lansarea proiectului  mai
 2. Alegerea echipei de proiect – iunie
 3. Lansarea oficială a proiectului pe site-ul colegiului și pe pagina de Facebook  -iunie
 4. Formarea grupurilor de lucru, propunerea de activităţi şi atragerea de parteneri şi sponsori – iunie
 5. Identificarea unui meșter popular și procurarea materialelor necesare în vederea realizării măștilor iunie/iulie
 6. Realizarea materialelor de popularizare a proiectului, documentare şi promovare în comunitate – iulie/august/septembrie
 7. Încheierea unui parteneriat cu o asociaţie nonguvernamentală, in vederea realizării unui atelier de lucru, pentru parcurgerea etapelor propuse din proiect-lucrul în echipă în diverse activități de voluntariat – -iunie/iulie/august
 8. Amenajarea în școală a unui colț al tradițiilor populare locale – septembrie
 9. Analiza şi impactul asupra comunităţii, sustenabilitate, realizarea dosarului – septembrie/octombrie.

Imagini și contraste în Hajdúszoboszló

 La inițiativa Primăriei Gura Humorului a fost realizată și anul acesta o excursie de care au beneficiat  40 de elevi cu rezultate la nivel județean, național și internațional de la Colegiul  „Alexandru cel Bun”, Școala Gimnazială Nr.1, Școala Gimnazială  „Petru Comarnescu”, Școala Gimnazială „Teodor Bălan” și Clubul Sportiv Școlar Gura Humorului. Excursia s-a desfășurat în perioada 5-8 septembrie, având ca destinație Hajdúszoboszló, Ungaria. Consiliul Local al Primăriei Gura Humorului a asigurat transportul, 3 nopți cazare și masă regim demipensiune, intrarea la Aqua Palace Hajdúszoboszló, intrarea la Grădina Zoologică Nyiregyhaza, precum și masa de prânz în ziua de întoarcere spre casă. De asemenea, Fundația Te aud România Gura Humorului a asigurat intrarea la ștrand și Aqua Parc.

Grupul de elevi a plecat din Gura Humorului la ora 6:00, fiind însoțit de 6 profesori. Am ajuns în Hajdúszoboszló în seara aceleiași zile, în jurul orei 20.00, unde am fost întâmpinați de către personalul hotelului Hollidays, un hotel de 3 stele, primitor, foarte curat, piscină interioară, internet, televiziune cu programe românești, restaurant pentru mic dejun și cină, terase exterioare, zonă de agrement (masă de ping pong, șah, remi, biliard), personal vorbitor de limba română.

În dimineața celei de-a doua zile, după micul dejun copios, am plecat însoțiți de către profesori spre Aqua Palace Hajdúszoboszló, unde ne-am putut bucura de piscinele acoperite, tobogane, băi termale, surf, masaj. Din cauza vremii neprietenoase, am rămas până după amiază în această locație, dar nu știm când a zburat timpul. La ora 18:00 ne-am întors la hotel pentru a lua cina, după care am vizitat orașul.

Miercuri a fost ziua cea mai frumoasă, vremea a fost prietena noastră și ne-am putut bucura de ștrand și de Aqua Parc: piscină cu ape termale, piscină cu valuri, tobogane diverse, langoși, înghețată, adrenalină, bucurie și zâmbete sunt cuvintele cheie ale acestei zile de neuitat. De îndată ce soarele a început să se topească în nemărginitul orizont ce se deschidea în fața noastră, am pornit pe străzile orașului în încercarea de a găsi cadoul potrivit pentru cei de acasă. După cină, am îmbinat utilul cu plăcutul în hypermarketul Tesco, unde ne-am aprovizionat cu mâncare pentru drumul lung de întoarcere acasă, continuând căutarea celui mai reprezentativ suvenir pentru cei dragi.

Pentru că ne-am dorit să profităm din plin de Hajdúszoboszló, am lăsat pentru cea de-a patra zi vizitarea centrului orașului Debrecen. Un oraș curat, ale cărui clădiri impresionează prin design și coloristică, care invită la o revenire. Am pornit apoi spre Nyiregyhaza, unde am vizitat Grădina Zoologică cea mai mare din Ungaria, care se află într-o pădure imensă de 35 de hectare, împărțită pe continente, astfel încât vizitatorii pot observa modul în care  trăiesc animalele în anumite părți ale lumii, fiecare animal având amenajat un spațiu generos din habitatul în care trăiește. Aici se află 5.000 de animale și aproape 500 de specii: girafe, elefanți, lei, jaguari, hipopotami, tigri, zebre, flamingo, etc. Spectacolul cu foci ne-a delectat amiaza dinaintea plecării.

Astfel s-a încheiat o experiență care lasă în urma sa doar amintiri plăcute: amintiri despre locuri și despre oameni care au dat formă acelor spații, transformându-le în imagini veșnic vii în mintea noastră. Chiar dacă totul a durat 4 zile, acestea au fost mai degrabă o singură secundă pe care am trăit-o într-un loc nou, înconjurați de o mare de oameni, toți aflați într-o mare călătorie, uneori definitorie pentru ceea ce va urma.

Nimic din toate acestea nu ar fi putut însă fi posibile fără sprijinul autorităților locale, al domnului primar Marius Ioan Ursaciuc, al doamnei Nadia Crețuleac și totodată fără sprijinul echipelor manageriale ale instituțiilor școlare din oraș care, împreună sprijină performanța, încurajează elevii să redescopere bucuria adusă de un simplu verb „a învăța”. Astfel, elevilor premiați în cadrul olimpiadelor județene, naționale și internaționale li se amintește că efortul depus a fost observat de către ceilalți și a contribuit la o schimbare. Asemenea proiecte nu pot fi decât lăudate, iar celor ce s-au gândit să le pună în aplicare nu putem decât să le mulțumim și să le dorim să aibă parte de același succes și în viitor în sprijinirea generațiilor care vor călca pe drumul cunoașterii.

Carmen Oanea, clasa a 12-a D

prof. Tudor Cristina Profira

prof. Elena Sextilia Solonaru

 

Premii  obţinute la Concursul National de limba engleza QUEST desfasurat la Colegiul Tehnic „George Bariţiu” Baia Mare 5-6 Aprilie 2012

În săptămâna Şcoala altfel, mai exact în zilele de 5 şi 6 aprilie 2012, 8 elevi de la Colegiul Alexandru cel Bun din Gura Humorului au participat la a III-a ediţie a Concursului Naţional de limba engleză QUEST, organizat la Baia Mare de Colegiul Tehnic George Bariţiu.

Ca de fiecare dată elevii s-au întors cu premii. Este vorba despre eleva Dranca Iulia Ioana din clasa a 11-a F care a obţinut Premiul I, eleva Croitoru Evelina Ioana din clasa a 11-a F care a obţinut Premiul III şi elevul Negrea Sergiu Alexandru din clasa a 11-a C care s-a întors cu Premiul III.Grupul a fost însoţit de prof. Sabău Lupaşc Diana Oana.

Organizatorii au fost la înălţime şi de această dată deşi numărul participanţilor nu a fost la fel de mare ca în anii anteriori. Cazarea a fost asigurată la internatul unui colegiu din Baia Mare iar subiectele au fost elaborate pe baza propunerilor trimise din ţară. Preţul transportului cu trenul şi al cazării celor care au participat a fost suportat  de Asociaţia Părinţilor de la Colegiul Alexandru cel Bun Gura Humorului, ASPA GH, iar taxa de participare au plătit-o elevii.

Profesor Cîmpan Brînduşa Luminiţa

Profesor Sabău Lupaşc Diana Oana

Colegiul Alexandru cel Bun, Gura Humorului, Suceava

Colegiul Naţional Mihai Eminescu din Iaşi a organizat în perioada 19-22 aprilie 2012 a treia ediţie a Festivalului Naţional de teatru intitulat ”Teatru sub Castani”. 15 trupe de teatru din Iaşi şi din ţară s-au înscris în festivalul concurs.

Cele patru zile ale festivalului au reprezentat o adevarată provocare pentru participanţi, programul fiind destul de încărcat dar plin de surprize. Printre activităţi s-a numărat parada costumelor, maratonul concurs ”Hai-Hui”, unde participanţii împărţiţi pe echipe trebuiau să descopere oraşul Iaşi şi să răspundă apoi la întrebări în legătură cu cele vizitate. Un moment special pentru elevii participanţi şi pentru coordonatorii acestora l-a reprezentat prezentarea pieselor de teatru la sala ”Uzina cu teatru” a Teatrului Naţional ”Vasile Alecsandri”, Iaşi.

Trupa de teatru AS WE ARE a Colegiului Alexandru cel Bun, Gura Humorului a participat în acest festival cu piesa Endgame după Samuel Beckett, şi a obţinut Premiul I, la secţiunea liceu. Trupa este coordonată şi a fost însoţită de profesor Sabău Lupaşc Diana Oana şi acest premiu se înscrie în seria unor alte premii obţinute ca recunoaştere a efortului şi a pasiunii de a juca pe scenă demonstrate de elevilor humoreni.

În perioada 5-6 Aprilie 2012 se va desfăşura la

Colegiul Tehnic „George Bariţiu” Baia Mare – judeţul Maramureş,

Concursul de Limba Engleză: “QUEST”    – Editia a III-a

Argument

Considerăm că lansarea concursului este motivată şi oportună, limba engleză fiind disciplină de examen la finalul liceului iar competenţa de comunicare în cel puţin două limbi de circulaţie internaţională face parte dintre cele 8 competenţe cheie necesare cetăţeanului european.

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului organizează Olimpiada Naţională de limba engleză la clasele IX-XII, faza judeţeană a competiţiei pentru a stabili lotul olimpic al fiecărui judeţ. Rezultatele deosebite sunt obţinute, cu precădere, de elevii de la clasele cu profil bilingv. Elevii de la colegiile şi grupurile şcolare tehnice sau vocaţionale, cu un număr de 2 ore pe săptămână, ezită să participe la această olimpiadă, deşi trăiesc sub puternica dorinţă a competiţiei.

Concursul Naţional de Limba engleză „QUEST” ar motiva interesul elevilor pentru limba engleză, sporindu-le încrederea în forţele proprii, pregătindu-i pentru reuşita şcolară şi profesională.

Nivelurile din cadrul european comun de referinţă vizate

Clasa a IX-a Nivel B1
Clasa a X-a Nivel B1+
Clasa a XI-a Nivel B2
Clasa a XII-a Nivel C1

Subiecte

Subiectele vor conţine următoarele tipuri de itemi şi vor fi structurate  cu respectarea următoarelor proporţii:

 1. READING COMPREHENSION 20 puncte
 2. ENGLISH IN USE 40 puncte
  1. Multiple choice
  2. Word formation
  3. Cloze
  4. Fill in
 3. WRITING 30 puncte
  1. Clasa a IX-a – text funcţional (letter writing)
  2. Clasa a X-a -  text funcţional ( letter / article / report writing)
  3. Clasa a XI-a -  text funcţional (article / report  writing)
  4. Clasa a XII-a -  essay writing

Programul concursului

 • Joi , 5  Aprilie 2012 - primirea şi cazarea participanţilor
 • Vineri, 6 Aprilie 2012:
10:00-10:30 Intrarea elevilor participanţi în sălile de concurs
11:00-13:00 Susţinerea probelor de concurs
17:00 Anunţarea rezultatelor concursului
17:00-17:30 Înregistrarea şi rezolvarea contestaţiilor
18:00 Festivitatea de premiere

Înscrierea candidaţilor

Se pot înscrie la acest concurs elevi din clasele IX-XII de la colegiile şi grupurile şcolare tehnice din toate judeţele

Vă rugăm să confirmaţi participarea la concurs trimiţând formularul de înscriere prin

e-mail, până la data de 30 Martie  2012 pe adresele:

Condiţii de participare

  • Taxa de participare:  20 Ron / elev
  • Pentru informaţii legate de cazare vă rugăm să luaţi legătura cu d-na prof. Claudia Stainer:   stainer_claudia@yahoo.com

Alte precizări

 • Propunerile de subiecte pentru concurs se vor trimite până la data de 3 Aprilie 2012 doamnei prof. Manuela Conea:  manuelaconea@yahoo.com
 • Subiectele vor fi extrase în prezenţa comisiei de organizare şi desfăşurare a concursului în dimineaţa zilei de 6 Aprilie 2012.
 • Recomandăm ca fiecare grup de elevi să fie însoţit de un profesor de limba engleză care este invitat să facă parte din comisia de evaluare a lucrărilor.

REZULTATE FINALE LOGICA.pdf

REZULTATE FINALE CULTURA CIVICA.pdf

REZULTATE FINALE ECONOMIE.pdf

REZULTATE FINALE EDUCATIE CIVICA.pdf

REZULTATE FINALE FILOSOFIE.pdf

REZULTATE FINALE PSIHOLOGIE.pdf

REZULTATE FINALE SOCIOLOGIE.pdf

 

Colegiul “Alexandru cel Bun” Gura Humorului participa la Concursul National Interscolar “Emil Racovita”. Elevi si profesori ai colegiului s-au implicat in acest proiect prin realizarea unei expozitii privind calatoria marelui naturalist Ch. Darwin in jurul lumii. Astfel, exista dorinta comuna de raspandire a stiintei in randurile tuturor.

Vezi detalii pe Facebook!

Programul concursului

LUNI, 2 APRILIE

Primirea şi cazarea participanţilor (conform repatizării pe judeţe)

15.00 – FESTIVITATEA DE DESCHIDERE (educaţie şi cultură civică, Aula Colegiului „Alexandru cel Bun” Gura Humorului)

16.00 – FESTIVITATEA DE DESCHIDERE (socio-umane – liceu, Sala Tisa, Hotel Best Western, Gura Humorului), ÎNTÂLNIRE CU PROFESORII ÎNSOŢITORI (predarea lucrărilor şi afişelor pentru Educaţie civică)

18.30-21.00 Cină pentru elevi şi profesori însoţitori (pe serii, conform repartizării) cantina Colegiului „Alexandru cel Bun” Gura Humorului


MARŢI, 3 APRILIE

7.30-8.30 – Mic dejun, la locurile de cazare

8.30-13.00 – pentru elevi şi prof. însoţitori program liber (vizitarea oraşului Gura Humorului, Muzeul Obiceiurilor Populare, Târgul de Paşti)

13.00-15.30 Masă prânz elevi şi prof. însoţitori (pe serii, conform repartizării) cantina Colegiului „Alexandru cel Bun” Gura Humorului

După-amiază: pentru elevii de gimnaziu şi profesorii însoţitori program liber

16.00-18.00 – pentru elevii de liceu – activităţi pe discipline moderate de profesori de ştiinţe socio-umane din judeţul Suceava

18.30-21.00 Cina pentru elevi şi profesori însoţitori (pe serii, conform repartizării) cantina Colegiului „Alexandru cel Bun” Gura Humorului

Seara: Program propus de organizatori (informaţii la locurile de cazare)

MIERCURI, 4 APRILIE

7.00-8.00 – Mic dejun, la locurile de cazare

9.00-13.00-DESFĂŞURAREA CONCURSULUI/ 10.00-12.00 Cultură civică şi 10.00-13.00 discipline liceu (Logică, Psihologie, Sociologie, Economie, Filosofie), Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului

13.00-15.30 – Masă prânz elevi şi prof. însoţitori (pe serii, conform repartizării) cantina Colegiului „Alexandru cel Bun” Gura Humorului

15.30-18.30 – Excursie – Traseu A: Gura Humorului – Mănăstirea Humorului – Voroneţ – Pârtia „Şoimul”- Plimbare cu telescaunul (Grupurile 1 şi 2), Traseu B: Gura Humorului – Mănăstirea Moldoviţa – Grupul Şcolar „Vasile Cocea” Moldoviţa  - Plimbare cu Mocăniţa (Grupurile 3 şi 4)

18.30-21.00 – Cina pentru elevi şi profesori însoţitori (pe serii, conform repartizării) cantina Colegiului „Alexandru cel Bun” Gura Humorului

Seara: Program propus de organizatori (informaţii la locurile de cazare)

JOI, 5 APRILIE

7.30-8.30 – Mic dejun, la locurile de cazare

11.00-13.00 – Afişarea rezultatelor şi depunerea eventualelor contestaţii la secretariatul comisiei

13.00-15.30 – Masă prânz elevi şi prof. însoţitori (pe serii, conform repartizării) cantina Colegiului „Alexandru cel Bun” Gura Humorului

15.30-18.30 – Excursie – Traseu A: Gura Humorului – Mănăstirea Humorului – Voroneţ – Pârtia „Şoimul”- Plimbare cu telescaunul (Grupurile 2 şi 3), Traseu B: Gura Humorului – Mănăstirea Moldoviţa – Grupul Şcolar „Vasile Cocea” Moldoviţa  – Plimbare cu Mocăniţa (Grupurile 1 şi 2)

18.30-21.00 – Cina pentru elevi (pe serii, conform repartizării), cantina Colegiului „Alexandru cel Bun” Gura Humorului

21.00-24.00  Program propus de organizatori pentru elevi, Face Club

VINERI, 6 APRILIE

7.30-8.30 – Mic dejun, la locurile de cazare

9.00 – Afişarea rezultatelor contestaţiilor şi a rezultatelor finale

10.00 – FESTIVITATEA DE PREMIERE (Sala Tisa, Hotel Best Western, Gura Humorului)

12.00-14.30 – Masă prânz elevi şi prof. însoţitori (pe serii, conform repartizării) cantina Colegiului „Alexandru cel Bun” Gura Humorului

13.00 – Selecţie (test limbă) elevi filosofie în vederea participării la Olimpiada Internaţională de Filosofie, Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului

După amiază: plecarea participanţilor

Rezultate inainte de contestatii

Clasa a 9-a

 1. Urzică Oana, Tudor C./Cîmpan L., 9.55-PREMIUL I, BARAJ
 2. Winzinger Eliza, Tudor C./Cîmpan L., 9.20-PREMIUL II
 3. Maganu Mihai, Tudor C./Cîmpan L., 8.75-PREMIUL III
 4. Buzec Mihaela, Tudor C./Cîmpan L.,  8.60-PREMIUL III
 5. Cazacu Lavinia, Tudor C./Cîmpan L., 8.60-PREMIUL III

Clasa a 10-a

 1. Chirica Eugenia, Tudor C./Cîmpan L., 9.20-PREMIUL II
 2. Lazarec Adrian Ionuţ, Tudor C./Cîmpan L., 8.60-PREMIUL III
 3. Catargiu Alexandra, Tudor C./Cîmpan L. 8.00-MENTIUNE

Clasa a 11-a

 1. Dranca Iulia Ioana, Cîmpan L., 9.30-PREMIUL II
 2. Geangoş Cristian, Tudor C./ Sabău O., 8.20-MENTIUNE

Clasa a 12-a

 1. Lehaci Emanuel, Tudor C./Cîmpan L., 8.70-PREMIUL III
 2. Nicolau Robert, Tudor C./Cîmpan L., 8.70-PREMIUL III
 3. Varvaroi Ionela, Tudor C./Cîmpan L., 8.40-MENTIUNE

 

Olimpiada de limba engleza a avut loc la Colegiul Economic Dimitrie Cantemir Suceava, in data de 25 februarie 2012.

http://www.newsbucovina.ro/social/37577/concursul-na-ional-pove-tile-cangurului-si-a-desemnat-premiantii (articol newsbucovina.ro)

Vezi foto!

Cautare in sait
Galeria foto
Calendar
octombrie 2017
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Aug    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031