E iarnă, în sfârşit. E ger şi e cumplit de greu de circulat. Se apropie cele mai frumoase sărbători ale anului, ale Crăciunului. Nu se mişcă nimic afară, totul e încremenit şi nemărginit de alb. Şi totuşi, într-un decor străjuit de bătrâneţea brazilor, câţiva elevi de la Colegiul Alexandru cel Bun din Gura Humorului şi-au făcut curaj şi au pornit spre Ciumârna. Departe de drumul curăţat, într-o zonă parcă desprinsă din poveştile bunicilor, doi oameni speciali, preotul Ceredeev şi soţia acestuia au iniţiat şi ne-au implicat din nou în campania Voluntar de Crăciun, ediţia a II-a, în cadrul Asociaţiei PROIECT PRO EUROPA.

Scopul acestei deplasări a fost oferirea de cadouri de Crăciun pentru Aşezământul social de copii „Sfântul Leontie” de la Rădăuţi. Ei sunt cei pentru care un gest, oricât de mic, înseamnă mai mult decât pentru noi ceilalţi. E vorba despre 112 copii orfani sau din familii dezorganizate care sunt în grija bisericii şi a celor care doresc să le ofere momente de bucurie.

Cei care au dorit să se implice la Colegiul Alexandru cel Bun au fost foarte mulţi dar problema transportului este cea care ne limitează puţin alegerea. Microbuzul a stat la dispoziţie şi doamna director Ursaciuc Mihaela a dispus fără întârziere, ca de fiecare dată, deplasarea vineri, 14 decembrie.Au participat elevi din clasele 9B, 10A, 10F, 10H, 11B şi 11A. Pentru concursul de ornamente de Crăciun elevii din clasa a 9-a B au dorit să dăruiască un simbol al ingeniozităţii şi creativităţii lor.

Am fost aşteptaţi cu o căruţă mare care s-a umplut de pachete şi ne-am deplasat la casa parohială unde părintele Ceredeev ne-a informat despre activităţile desfăşurate în cadrul Asociaţiei, despre importanţa activităţilor caritabile în general, despre posibilitatea câştigării unor premii la nivel naţional şi ne-am întors fiecare cu câte un simbol al Crăciunului. Este mare lucru să poţi să implici oameni diverşi, din zone diverse, în tot ce poate să determine clipe de drag şi de umanitate unor copii nefericiţi şi modul cum este privit actul nostru de caritate ne-a încurajat şi ne încurajează şi mai mult în fiecare an.

Este de remarcat sufletul mare pe care elevii Colegiului Alexandru cel Bun îl împart cu copiii de la Rădăuţi pentru al doilea an consecutiv, reacţia spontană şi implicarea totală în realizarea şi ambalarea pachetelor care chiar sunt de la Moş Crăciun pentru cei care le primesc.Diriginţii claselor participante, prof. Sofian Boca Floarea Nicoleta, Rusu Daniel, Cîmpan Brînduşa Luminiţa, Apetri Adriana Alina şi Cicu Dorina s-au ocupat de organizarea activităţii şi de finalizarea acesteia.

Pe lângă faptul că suntem foarte bine primiţi, că mulţumirile din partea unui om al bisericii ne aduc mai aproape de seninul religiozităţii interioare pe care unii dintre noi acolo îl simt cel mai bine, anul trecut elevii au beneficiat de certificate de voluntar şi Colegiul Alexandru cel Bun a primit placheta Voluntar de Crăciun. Sunt destule motivaţiile care ne fac să dorim să bucurăm acei copii în fiecare an şi această fărâmă pe care o dăruim de Crăciun ne face mai buni, mai calzi, şi nu în ultimul rând mai împăcaţi.

 

Prof. Cîmpan Brînduşa Luminiţa

Prof. Apetri Adriana Alina

Colegiul Alexandru cel Bun

Gura Humorului, judeţul Suceava

Comments are closed.

Cautare in sait
Galeria foto
Calendar
noiembrie 2017
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Oct    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930