Archive for decembrie, 2015

E vremea colindelor şi a finalului de an care se vrea special. E momentul în care ne întoarcem cu gândul la copilărie, la bunici, la miros de mere coapte. E freamăt, agitaţie, e timpul lui Moş Crăciun, al pachetelor şi al prăjiturilor. E decembrie, luna cadourilor şi a carităţii. Se întâmplă în fiecare an, şi de fiecare dată altfel. E spectacol, veselie şi dorinţa de a ajuta şi printre elevii Colegiului „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului.

A doua ediţie a Spectacolului caritabil organizat de Consiliul Elevilor şi-a propus să direcţioneze banii obţinuţi din vânzarea biletelor către azilul de bătrâni din Bogdăneşti. Puţină bucurie oferită celor singuri şi puţin respect pentru bătrâneţea pe care au ajuns-o nu înseamnă foarte mult, poate, dar pentru elevii colegiului reprezintă o provocare, muncă, timp şi dorinţa de a se implica.

Cei patru prezentatori, Oana Florinela Solonaru(11A), Ionuţ Gheorghiu(11A), Alexandra Răcilă(11G) şi Răzvan Azamfirei(11H) au introdus publicul într-o atmosferă caldă, festivă şi prietenoasă în acelaşi timp, pe o scenă care părea să suplinească lipsa iernii de afară prin fulgii şi globurile create de voluntari, albe şi roşii, lângă un pom de Crăciun extrem de strălucitor, ca şi ţinutele acestora. Panourile din fundal, realizate de prof. Batîr Rusu Florin, creau senzaţia de iarnă adevărată, de frig dar şi intimitatea căminului lângă foc.

Timp de două ore s-au ascultat piese din repertoriul internaţional sau românesc de sezon. Adina Alixandrescu(12A), acompaniată la chitară de Paul Buga(12A), a creat un moment de extremă emoţie, mai ales pentru că este ultimul lor spectacol ca elevi ai colegiului, cu piesa „All I Want for Christmas Is You”. Oana Stigleţ(10G) şi Roxana Oţet(9D) au interpretat colinde, fără negativ, cu voci răscolitoare şi în costume populare autentice. La orgă, Narcis Obreja(10C) şi Petru Gavrilean(10D) au transmis prin piesele interpretate sentiment şi pasiune pentru instrumentul abordat. Elevii de etnie polonă nu lipsesc niciodată de la evenimentele organizate de elevii colegiului, Ansamblul Solonceanka au umplut scena de dans, voie bună şi atmosferă de sărbătoare. Dansul sportiv a fost prezent în spectacol, pasionaţii dansatori au fost Ruxandra Ionaşcu(10D) şi Tudor Vasilcovschi(10A). Momentul de teatru interpretat de doi mai vechi „actori” ai colegiului, Anca Butuman(12F) şi Iulian Vodă(11F) şi de Diana Sahleanu(12A) a adus pe scenă talent şi voie bună. Andreea Naharneac(11G), acompaniată la chitară de Mihai Guriţă(12H), a interpretat piesa „Milioane” iar Mihai a surprins plăcut cu piesa „Knocking on Heaven`s Door”. Simona Ianoş(12P) a anunţat că „Santa Claus is Coming to Town” iar Sabina Ţurcaş(12C) şi Sergiu Butnar(9B) au schimbat ritmul şi au interpretat piesa „Lasă-mă să zbor”. Piesa „Santa Baby” a fost interpretată impecabil de Irina Pohoaţă(10G).

Pantomima a delectat publicul, elevii clasei a 10-a G au umplut sala de culoare, de mişcare, şi de umor. Au venit şi cei doi Moş Crăciun pe scenă, momentul a implicat 15 elevi care s-au pregătit şi au reuşit să colaboreze foarte bine. Tot un grup care a adus energie în scenă a fost cel al crăciuniţelor din clasa a 11-a G. Trupa de rock a colegiului, „Starweed”, a avut succes, muzica lor este deja foarte apreciată, este vorba despre Mihnea Covaliu(9F), Dorian Croitoru(10A), Răzvan Creţu şi Alexandru Doroftei din 11A iar vocalist este Teodor Beleca, tot din 11A. Bobi de la „Fără Zahăr” a fost invitatul special în spectacol. Acesta a dorit să se implice voluntar iar momentul de stand up comedy cenzurat a avut succes prin umor şi energie.

Prezenţa în număr foarte mare a elevilor în sală, aplauzele, talentul celor de pe scenă, implicarea unui număr mare de voluntari în realizarea decorului, în organizarea preselecţiei, a spectacolului, în vânzarea biletelor, în realizarea fotografiilor, totul a contribuit la reuşita spectacolului care îşi propune să promoveze elevii, să-i ajute să se obişnuiască foarte bine cu scena şi să ofere şansa unor momente deosebite pentru toată lumea. Mulţumirile se cuvine să fie adresate Primăriei oraşului, echipei manageriale a Colegiului „Alexandru cel Bun”, domnului Mihai Mardare care a făcut posibilă desfăşurarea evenimentului la Centrul Cultural din Gura Humorului şi a avut ideea invitatului special, tuturor celor implicaţi permanent şi dornici să ofere un strop de bucurie unor bătrâni în preajma Sărbătorilor de Iarnă.

Profesor Cîmpan Brînduşa Luminiţa

Solonaru Oana Florinela, clasa a 11-a A

Colegiul Alexandru cel Bun

Gura Humorului, Suceava

În luna noiembrie, la Sala Philadelphia din Suceava, s-au sărbătorit 25 de ani de la înfiinţarea sindicalismului în învăţământul sucevean. Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava şi-a sărbătorit membrii, susţinătorii şi liderii. Liderul ASIS Suceava, prof. Giani Leonte, a oferit plachete şi diplome celor prezenţi.

Colegiul Alexandru cel Bun a fost reprezentat de doamna director prof. Mihaela Ursaciuc, de liderul sindical prof. Ovidiu Varvaroi şi de prof. Luminiţa Cîmpan, membru în Biroul Sindical al colegiului.

“Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina” din oraşul Gura Humorului a găzduit marţi, 15 decembrie, un eveniment special şi original. Expoziţia de măşti populare create de copii de la „Servicii Multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate” Gura Humorului şi elevi din clasele a 10-a B şi a 10-a A de la Colegiul “Alexandru cel Bun” a impresionat prin numărul mare de exponate, prin creativitate şi îndemânare. Nu doar măştile tradiţionale – realizate din postav, blănuri, sfoară din cînepă, fasole, sîmburi de prună, mărgele din lemn şi pălării vechi – au reprezentat atracţia expoziţiei, ci şi traista tradiţională ţesută la război de copii care încă mai cred că ”veşnicia s-a născut la sat”.

Activitatea reprezintă un alt moment al Proiectului educaţional “Promotorii tradiţiilor populare româneşti” care se desfăşoară în cadrul parteneriatului  dintre Colegiul “Alexandru cel Bun” şi DGASP Suceava, “Servicii Multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate”. Doamna Cazac Eleonora Ana, educator  la atelierul de ţesături şi împletituri din sfoară, a implicat 25 de elevi în confecţionarea unor obiecte care îi solicită să-şi folosească imaginaţia dar îi şi învaţă să utilizeze materiale inutile pentru unii, cum ar fi sâmburii de prună, să dea viaţă postavului, blănii, să pună în valoare pălăriile vechi ale bunicilor sau vechile stative ale bunicelor. Doamnele diriginte de la colegiu, prof. Dorina Cicu şi prof. Angela Moroşan au răspuns invitaţiei de a colabora la realizarea unor produse tradiţionale şi atât de încărcate de istorie.

După câteva colinde interpretate la chitară şi voce de eleva Eliza Maria Baluș de la Şcoala gimnazială nr. 1, invitatul activităţii, domnul Florin Tărnăuceanu, șef Servicii Rezidențiale DGASPC Suceava, a remarcat atmosfera specific bucovineană din sală, costumele populare ale elevilor direct implicaţi, şi i-a încurajat să continue acest gen de activităţi.

Directorul “Muzeului Obiceiurilor Populare din Bucovina”, muzeograful Mihai Camilar, a făcut o scurtă dar foarte densă prezentare a istoricului măştilor, pornind de la semnificaţia străveche a caprei, a ursului, a calului, utilizate pentru a îndepărta boala şi energiile negative, până la actualele măşti din Bucovina, zonă unde astăzi se mai confecţionează şi există numărul cel mai mare de măşti de pe teritoriul românesc.

Doamna Olga Ivanovici, director “Servicii Multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate”- Gura Humorului a apreciat ideea activităţii şi a încurajat copiii să continue să lucreze măşti pentru a contribui la păstrarea elementelor tradiţionale bucovinene. Doamna profesor Liliana Condur, director adjunct Colegiul “Alexandru cel Bun” a felicitat elevii pentru munca depusă şi a remarcat faptul că în ciuda specializării celor două clase, matematică –informatică cu sau fără intensiv engleză, aceştia au acceptat provocarea de a crea cu materiale inedite măşti inedite şi de a le expune publicului chiar în preajma Sărbătorilor de Iarnă. A fost pentru unii dintre ei o recreere printre activităţile specifice şcolii. Finalul a fost frumos conturat de colindele grupului “Humoreanca” condus de doamna Mirela Negrea, de la “Servicii Multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate”.

Colaborarea dintre copii de la unităţi de învăţământ diferite, procurarea materialelor, timpul petrecut împreună, rezultatele mai mult decât impresionante, aprecierile şi promisiunea unei excursii pentru cei mai talentaţi dintre ei nu au făcut decât să ofere tuturor celor prezenţi certitudinea că şcoala înseamnă mult mai mult decât lecţii, este de fapt un spaţiu care ar trebui să creeze abilităţi şi să formeze nu doar gustul estetic ci şi dorinţa de a transmite mai departe tradiţii care există dar uneori nu sunt destul de apreciate.

Profesor Cimpan Luminita

Profesor Dragomirescu Raluca

 

 

Fundaţia “Te Aud, România” din oraşul Gura Humorului, reprezentată de  două doamne inimoase şi sufletiste, Gabriela Popescu şi Nadia Creţuleac, a organizat un moment special pentru copiii din cadrul Complexului de „Servicii multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate” din oraş. Este vorba despre un spectacol caritabil de înaltă ţinută, „Un Crăciun cu zâmbete”, care a avut loc la Centrul Cultural în după amiaza zilei de 10 decembrie, la ora 17.

Intenţia a fost ca Moş Crăciun să ajungă cu mici cadouri la aceşti copii care din diverse motive nu pot beneficia de căldura unui cămin sau de afecţiunea unei familii acum când nimeni nu ar trebui să fie privat de asta. Această dorinţă a organizatorilor, s-a concretizat în momente pline de talent şi dăruire pe scena devenită prea mică să ducă atât de multă emoţie.

Clovnul Bobo, Andrei Nesculescu de la Asociaţia „Nes Design Cultural” din Suceava, a reuşit să stârnească hohote de râs şi să prezinte într-un mod original momentele, a făcut atmosferă, a fost coordonatorul voluntarilor,  pe scurt sufletul activităţii şi bucuria invitaţilor din sală.

Formaţia de dans „Adalis” de la Palatul Copiilor din Suceava a umplut scena de culoare, eleganţă şi ritm, coordonatoarea acestora, doamna profesor Aida Petrea, a pregătit cu ei câteva dansuri şi momente coregrafice deosebite, apreciate cu aplauze de public. Mălina Rusu şi Hojbotă Petruţa, ambele în clasa I, Scutelnicu Bianca din clasa a II a, pregătite de domnul profesor Mihai Lungoci, au interpretat în limba română şi în limba engleză cântece care nu numai că le-au pus în valoare vocile de îngeraşi dar au şi demonstrat că scena este un spaţiu obişnuit pentru ele. Totul a fost impecabil şi a meritat din plin aplauzele publicului prezent în sală.

Ansamblul „Bilcuţa”, coordonat de doamna profesor Elena Negru, a venit tocmai de la Bilca să aducă la Gura Humorului, cu mândrie, portul, cântecul şi colinda strămoşească. Aceştia au urat şi au semănat dar în primul rând au impresionat prin ţinută şi prin autenticitatea cântecelor interpretate. Persoană cu talent şi  doamna profesor a reuşit să coordoneze un număr destul de mare de copii, de vârste diferite dar mândri de tot ce au făcut pe scenă.

Voluntarii, elevi ai Colegiului „Alexandru cel Bun”, din clasele a 9-a A, a 10-a G, şi F, au fost mereu activi: au cântat colinde pe scenă, au umplut sala de baloane pe care le-au oferit copiilor, l-au ajutat pe Moş Crăciun să dăruiască şi ca nişte spiriduşi au umplut scena şi au oferit şi ei bucurie copiilor din sală.

Apariţia lui Moş Crăciun, aplaudat şi perceput ca simbol al bucuriei sărbătorilor care se apropie, a fost un moment aşteptat şi dorit de public.Părea că a coborât dintr-o felicitare, un Moş Crăciun frumos, blând,sfătos ca o poveste. Înconjurat imediat de copiii de la Complexul de „Servicii multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate” din Gura Humorului, acesta a fost ajutat de elevii voluntari să împartă pungile cu cadouri oferite de Carrefour România, sponsor principal al activităţii, şi de alţi sponsori care au dorit să rămână anonimi.

Privitor din sală, puteai remarca buna dispoziţie a elevilor invitaţi în public, dăruirea celor de pe scenă, atmosfera de joacă şi de copilărie care a dominat spectacolul, şi mai ales zâmbetele celor care au fost invitaţi să-şi ia cadoul de la Moş Crăciun şi care s-au fotografiat cu acesta.

 

Profesor Cîmpan Brînduşa Luminiţa

Profesor Dragomirescu Raluca

Colegiul Alexandru cel Bun, Gura Humorului

Vineri, 4 decembrie 2015, în cantina Colegiului Alexandru cel Bun, s-a desfăşurat a patra ediţie Karaoke Club care, conform tradiţiei, adună elevi ai colegiului dornici să se afirme, să interpreteze piesele alese de ei şi să fie câştigători sau nu ai unor premii simbolice.

Organizatorii – prof. Miron Popescu Cecilia Ştefania, Jucan Daniela, Baciu Oana şi Dragomirescu Raluca – au promovat evenimentul, afişele au incitat elevii şi aceştia au răspuns provocării de la ora 15. DJ-ul, prof. Maidan Sorin, i-a ajutat pe concurenţi să găsescă negativele şi i-a susţinut până la final.

Începutul ar fi fost timid, emoţiile şi-au spus cuvântul, de aceea trupa Last Generation Band a încălzit atmosfera cu două piese din repertoriul internaţional şi cu o piesă în concurs. Elevi din clase diferite, aceştia au meritat aplauzele şi susţinerea celor prezenţi, au fost pe gustul publicului şi au şi încheiat activitatea.Merită să menţionăm componenţa trupei pentru că tot ce au interpretat presupune muncă, timp şi în primul rând talent. Este vorba despre: Covaliu Sorin Mihnea, Cojocaru Alexandru, Doroftei Alexandru, Kuczak Bogdan. Solistele trupei, Beleca Narcisa şi Fazekaş Bianca Teodora, eleve ale Şcolii Gimnaziale Nr.1, au dat dovadă de nerv şi pasiune pentru muzică.

Participanţii la Karaoke Club au abordat piese dificile în limba engleză, în limba italiană şi în limba română, genuri diferite şi forme de interpretare diferite: solo, duet, trio. Vance Joy – Riptide, Bruno Mars – Grenade, John Legend – All of Me, Gun`s and Roses – Knocking on Heaven`s Door, Sam Smith – Stay with Me, Magic – Rude, Justin Biber – Mistletoe, Fedez – Magnifico, rock şi colinde au fost audiate cu atenţie şi interes. Cotoară Andreea, Ţurcanu Lidia, Guriţă Mihai, Roxana Oţet, Zamcu Mihaela, Divisievici Andreea, Porello Annalisa, Luchian Alexandra, Marcu Alexandra, Lucaci Daniela şi Ungurean Bianca sunt câteva dintre numele participanţilor care, motivaţi sau nu de premii, au reuşit să îşi învingă emoţiile, să iasă în faţă şi să încânte publicul. Atmosfera relaxată şi încurajările colegilor i-au ajutat să prindă curaj şi să petreacă împreună o zi care poate deveni o amintire specială.

Premiul I  fost câştigat de elevul Guriţă Mihai iar premii speciale au obţinut Last Generation Band şi Ţurcanu Lidia. Mulţumim doamnei director adjunct Condur Liliana pentru că ne-a fost alături! Felicitări câştigătorilor, organizatorilor şi tuturor participanţilor! Îi aşteptăm în număr şi mai mare la următoarea ediţie!

 

Prof. Cîmpan Brînduşa Luminiţa

Prof. Dragomirescu Raluca

Colegiul Alexandru cel Bun

Gura Humorului, Suceava

 

 

Cautare in sait
Galeria foto
Calendar
decembrie 2015
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Noi   Feb »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031