Archive for iunie, 2015

Pe data de 26 iunie 2015, în aula Colegiului Alexandru cel Bun au fost premiaţi elevii claselor a 9-a, a 10-a şi a 11-a filiera teoretică.

Declaratie de avere si interese Pintilie Mariana Daniela 2014 Declaratie de avere si interese 2014 Ursaciuc Mihaela Declaratie de avere si interese Ciobanu Aspazia 2014 Declaratie de avere si interese Condur Liliana Lucia 2014 Declaratie de avere si interese Popescu I.. Oltea 2014

Generaţia 1995 – o clasă de elevi interesaţi de şcoală, nu de note, cu realizări mari peste ani, cu familii complete. Un grup de doamne şi domni care lucrează în domenii diverse, unii în România, alţii peste graniţe au dorit să se întâlnească pe data de 6 iunie 2015 la Colegiul Alexandru cel Bun, Grup Şcolar pe vremea lor, şi au invitat-o pe doamna dirigintă, profesor Mihaela Ursaciuc, şi pe domnişoara dirigintă, Luminiţa Cîmpan, care a înlocuit-o în momentul în care a decis că e timpul să-şi mărească familia.

Un catalog cu trimestre, cu note destul de revoltător de mici pentru un licean din 2015. Profesori încă în activitate(prof. Gheorghe Dan, prof. Stela Ucraineţ, prof. Mariana Zup), profesori decedaţi de ani de zile(director – prof. Cuza Mihai, prof. Doina Lazăr) sau profesori pensionaţi (prof. Liza Isache – geografie, prof. Livia Firisievici – limba franceză, prof. Seniorita Lungu – istorie, prof. Domniţa Damian – limba rusă, prof. Constantin Ciotău – educaţie fizică). Amintiri, un album cu fotografii alb – negru pus la dispoziţie de dna dirigintă, şampanie, poveşti de viaţă, noi fotografii, cu alte cuvinte o oră cu emoţii puternice, o întoarcere într-o perioadă când elevii erau altfel dar creşteau frumos, devenind avocaţi, economişti, afacerişti, ca şi acum.

Mulţumim pentru invitaţie, pentru dorinţa de a întoarce privirea şi gândurile către liceul unde patru ani aţi trăit împreună vise, speranţe, dezamăgiri şi provocări şi aşteptăm invitaţie la revederea de 30 de ani.

Prof. Cîmpan Brînduşa Luminiţa

O nouă generaţie şi-a încheiat activitatea la Colegiul Alexandru cel Bun. Este vorba despre cele 16 clase a 12-a care de luni, 8 iunie, intră într-o nouă etapă şi se pregătesc pentru o nouă călătorie. Diverşi ca specializări şi ca personalităţi, cei peste 400 de elevi îşi vor defini parcursul în perioada care urmează.

Ce a fost şi cum au fost absolvenţii la fel de important ca tot ce va urma, de aceea nu putem trece cu vederea câteva aspecte care fac din ei un grup de elevi speciali. Este generaţia cu rezultate remarcabile la concursuri şi olimpiade naţionale şi internaţionale. Copii care au luptat pentru nişte vise, au atins nişte idealuri şi au dus numele Colegiului Alexandru cel Bun foarte departe. Bozena şi Karolina, eleve de etnie polonă, au reuşit să-şi depăşească limitele la Olimpiada Naţională şi apoi la Olimpiada Internaţională de limba polonă, în 2014. A fost un an greu pentru ele, dar în acelaşi timp o provocare permanentă pe care au acceptat-o alături de doamna profesor Anetta Buzuk. Ministerul Educaţiei le-a onorat cu diplome şi premii care nu au făcut decât să confirme pe deplin valoarea acestor două eleve.

Un nume care va dăinui în istoria colegiului este Big Silvestru Alexandru care, după o serie de rezultate excelente la concursuri şi olimpiade de matematică, fizică, chimie şi biologie a fost nevoit să aleagă un drum, şi a ales chimia. S-a calificat în lotul lărgit al Olimpiadei Internaţionale de Chimie în 2014 şi şi – a asigurat astfel un loc la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii Babeş Bolyai din Cluj. A fost un vis devenit realitate dar nu a fost suficient, a vrut şi mai mult iar în acest an a obţinut medalie prin participarea la Olimpiada Internaţională de Chimie „ D. Mendeleev”. Acum, după probele bacalaureatului olimpicilor se pregăteşte pentru Internaţionala de chimie din Azerbaidjan. Muncă, oboseală, efort prelungit, renunţări, cutezanţă şi ajutor permanent din partea doamnei profesor diriginte Zup Mariana. Distincţia Magna cum Laude obţinută pe scena cursului festiv, pe 28 mai 2015, i-a oferit lui Alexandru prilejul să mulţumească, să demonstreze din nou modestie, inocenţă, suflet şi implicare. Asociaţia Părinţilor ASPA GH i-a susţinut mereu deplasările prin ţară şi prin lume dar ce-i lipsea era o valiză trainică, atât de utilă pentru deplasările prin lume, un ajutor real care i-a fost oferit pentru viitoarele călătorii întru devenire.

Orice generaţie îşi desemnează şefii de promoţie. În acest an cele două şefe de promoţie de la Colegiul Alexandru cel Bun au fost, cu media generală 10, Lucaci Diana(12A) şi Hojbotă Andreea(12B). Discursurile lor au fost scurte, cu esenţă, pregătirea lor permanentă şi participările la concursuri şi olimpiade în fiecare an au dovedit că merită titlul care în acelaşi timp le motivează şi le oferă noi orizonturi.

Diplomele şi plachetele de excelenţă au fost oferite pentru rezultate deosebite la concursuri şi olimpiade naţionale, este vorba despre Olimpiada Naţională şi Internaţională de Limba Polonă( Irisek Bozena şi Drozdec Karolina), Olimpiada Naţională de Limba Română (Cazacu Lavinia), Olimpiada Naţională de Limba Franceză (Nastiuc Delia Georgiana), Olimpiada Naţională de Geografie (Ţebrean Gabriel Lucian), Olimpiada Naţională de Religie Catolică (Winzinger Eliza), despre concursurile de debate la care s-a participat sau care au fost organizate în şcoală(Buzec Mihaela)

Au existat şi diplome de merit pentru rezultate obţinute la concursuri şi olimpiade judeţene, la limba română, franceză, engleză, la matematică, fizică şi chimie, geografie, biologie, la concursuri de reviste şcolare, tehnologii. Scena s-a umplut de elevi merituoşi, 33 la număr, care au fost aplaudaţi îndelung şi care au înţeles că orice competiţie înseamnă în primul rând un succes personal. S-a înmânat ştafeta, cheia succesului, elevilor care vor absolvi anul viitor, moment emoţionant şi încărcat de semnificaţii.

A fost o generaţie implicată în proiecte de o mare diversitate, fie că a fost vorba despre schimburi de experienţă cu elevi din alte ţări, voluntariat, caritate, proiecte la nivel naţional, activităţi organizate de Zilele Colegiului sau evenimente cu impact naţional. Au fost acei elevi pe care şi-ar dori orice profesor, dedicaţi, mereu dornici să călătorească, să vadă, să cunoască şi nereu capabili de performanţă. Au îmbinat studiul cu relaxarea, au participat la excursii în ţară şi în afara ei, şi-au umplut timpul cu teatru, concerte, spectacole, au colaborat foarte bine cu personalul colegiului şi s-au completat unii pe alţii în permanenţă.

Au dorit să organizeze un spectacol de Miss şi Mister Boboc special şi au ales o temă care le-a marcat şi Banchetul final, Călătorie în jurul lumii. Au muncit mult, au renunţat la timpul liber, au vrut să fie altfel şi au reuşit. Tricourile alese pentru cursul festiv au colorat sala Casei de Cultură şi au dat o notă de optimism şi marşului spre Primărie unde au primit legitimaţia de tânăr cetăţean din partea primarului oraşului, dl. Marius Ioan Ursaciuc, personal.

O generaţie de diriginţi în tricouri şi în blugi, sufletişti  şi implicaţi, o generaţie de elevi cu elan, energie şi extrem de cooperanţi, mereu interesaţi de ce li se întâmpla şi deschişi la provocări, părinţi care au susţinut mereu orice idee, o echipă managerială care a simţit suflul şi a fost alături de tot ce s-a întâmplat în aceşti patru ani, o şcoală europeană în care la acest final nu se închid porţile ci se deschid larg, luminos, spre călătoria vieţii.

Profesor Cîmpan Brînduşa Luminiţa

Colegiul Alexandru cel Bun

Gura Humorului, Suceava

Cautare in sait
Galeria foto
Calendar
iunie 2015
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Mai   Aug »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930