Archive for aprilie, 2015

Consiliul Şcolar al Elevilor de la Colegiul Alexandru cel Bun Gura Humorului a sugerat elevilor colegiului, în săptămâna “Să ştii mai multe, să fii mai bun”, trei acţiuni care şi-au propus să-i ajute să socializeze şi să îşi depăşească limitele.

Prima activitate a avut loc luni, 6 aprilie 2015,  în Sala Polivalentă a Parcului Ariniş, şi a constat într-o competiţie sportivă de tip „tetratlon” la care au participat 30 de elevi din clase diferite. Îndrumaţi de către domnii profesori Varvaroi Ovidiu şi Bîrzu Iulian, participanţii au trecut cu nerăbdare cele patru probe obligatorii (săritură în lungime, alergare de rezistenţă, alergare de viteză şi aruncarea mingii de oină), apoi s-au amuzat pe parcursul celor două probe opţionale, alergarea cu oul în lingură şi săritul în saci. Câştigătorii au fost aleşi în urma centralizării punctajelor probelor obligatorii, aceştia au primit premii din partea organizatorilor.

Vânătoarea de Comori a reprezentat cea de-a doua activitate propusă de Consiliul Elevilor şi avut loc miercuri, 8 aprilie 2015, în Parcul Ariniş din Gura Humorului. Au participat nouă echipe formate din câte cinci elevi ai aceleaşi clase, aceştia au fost invitaţi să rezolve o serie de zece indicii. Echipa care a ajuns prima la ultimul indiciu şi a desluşit ghicitoarea a câştigat comoara care a constat într-un pachet mare cu dulciuri.

Cea de-a treia activitate de pe lista Consiliului Elevilor a constat în organizarea unui maraton de lectură intitulat „Noaptea Devoratorilor de Cărţi” la care au participat 53 de elevi pasionaţi de lectură sau care au dorit să experimenteze ceva inedit. Supravegheaţi de domnişoara profesoară Cîmpan Brînduşa Luminiţa şi de către doamna profesoară Sabău Oana Diana, elevii au citit cărţi dintre cele mai captivante şi au participat la activităţi surpriză până în zori. Toată lumea s-a simţit ca între prieteni deşi elevii erau din clase şi specializări diferite şi unii au avut ocazia atunci să se cunoască pentru prima dată.

Mulţumim membrilor Consiliului Elevilor care au fost foarte activi şi au contribuit la reuşita acestor activităţi.

Preşedinte Consiliul Elevilor de la Colegiul Alexandru cel Bun,

Solonaru Florinela Oana, 10A

Rusu Eliszabetha este numele ei. A fost eleva Colegiului Alexandru cel Bun din Gura Humorului în clasele a 9-a şi a 10-a, după care a plecat la la EF Academy Oxford, unde studiază în present într-un program de doi ani pentru International Baccalaureate Diploma. “Accesul în instituţia britanică a fost posibil după verificarea rezultatelor şcolare şi extraşcolare, şi în urma unui examen de limbă prin interviu, iar aici aş vrea sa precizez că examenul a fost foarte uşor datorită orelor de engleză din clasele a 9-a şi a 10-a. Ideea târgului mi-a venit după ce am participat la mai multe activităţi acolo, am obţinut experienţă în organizarea de activităţi şi am fost informată cu privire la importanţa proiectelor de voluntariat pentru viitor. Am avut 2 săptămâni de vacanţă şi oportunitatea de a participa la un program de voluntariat acolo sau acasă, prin urmare am decis să creez un proiect de voluntariat acasă.

Prima data Eliza a luat legătura cu Servicii multifuncţionale pentru protecţia copilului din Gura Humorului pentru a le afla disponibilitatea, iar apoi cu Consiliul Elevilor de la Colegiul Alexandru cel Bun pentru parteneriat. S-a creat un parteneriat între cele două instituţii de stat. Colegiul Alexandru cel Bun a contribuit la proiect în 3 etape: donarea de obiecte care au fost mai apoi vândute, etapă în care au fost implicate următoarele clase : 9A, 9B, 9C, 9D, 9G, 9I, 10F, 10G, 10H, 11A, 11B, 11C, 11F, 12F, 12I. A doua etapă a constat în participarea la crearea obiectelor, 25 de elevi-voluntari, au participat la ateliere de lucru, câte 3 ore în 3 zile diferite, şi a urmat vânzarea obiectelor la mini – târgul de primăvară, unde este de apreciat faptul că elevii au fost prezenţi ca voluntari în număr mare, în ciuda vremii capricioase.

Decorul şi materialele folosite pentru promovarea evenimentului şi a obiectelor au fost un ajutor primit de la persoane dornice să susţină această activitate prin sponsorizări. Târgul a fost un prilej de a aduna o sumă de bani care va fi folosită pentru dezvoltarea atelierelor de lucru ale instituţiei Servicii multifuncţionale pentru protecţia copilului Gura Humorului – Ostra, iar obiectele rămase nevândute au fost donate tot acestor copiii.

Beneficiarii acestui Mini – Târg de Primăvară au fost toti participanţii, elevii Colegiului Alexandru cel Bun au învăţat ce înseamnă şi cum să creeze lucruri handmade, şi-au dezvoltat abilităţile de comunicare, de întelegere şi de convingere. Pe de altă parte, copiii din instituţia Servicii multifunctionale pentru protecţia copilului şi-au făcut prieteni noi, iar cel mai important aspect al acestui tip de proiect este faptul că munca pe care aceşti copii o fac aproape zilnic a fost promovată şi făcută cunoscută publicului din Gura Humorului şi nu numai.

Eliza, iniţiatoarea proiectului şi cea care s-a implicat total, a ţinut să comunice tuturor înainte de a pleca din ţară că speră ca “acest proiect să fie un prim pas pentru viitoare colaborări între cele 2 instituţii şi că aceste acţiuni caritabile vor fi mai mult apreciate şi valorificate în continuare”.

 

Profesor Cîmpan Brînduşa Luminiţa

Colegiul Alexandru cel Bun

Concursul Naţional de Limba Engleză QUEST aflat la a VI-a ediţie s-a desfăşurat şi în acest an la Baia Mare, judeţul Maramureş, în ziua de 6 aprilie 2015. Concursul  este cuprins în Calendarul Activităţilor Educative Naţionale 2015, poziţia A8/14.

Colegiul Alexandru cel Bun a fost reprezentat cu cinste, premianţii au primit diplome şi premii în bani(Premiul I).  Este vorba despre:  Slevoacă Voichiţa  - clasa a IX-a – Premiul II, Oanea Diana – clasa a X-a – Premiul II, Tiron Ioana – clasa a X-a – Menţiune, Leancă Bogdan – clasa a XI-a – Premiul I, Boca Octavia şi Miroş Bianca – clasa a XI-a – Premiul II, Onuţu Cosmin şi Tiron Andrei – clasa a XII-a – Menţiune.

Organizatorii – Inspectoratul Şcolar al Judeţului Maramureş şi Colegiul Tehnic George Bariţiu – au fost din nou gazde perfecte, au oferit condiţii de cazare foarte bune la Hostel Mara iar primirea participanţilor a fost călduroasă ca în fiecare an. Există acolo un grup de profesoare de limba engleză extrem de implicate care ne-au ajutat mereu să ne simţim ca între prieteni: Daniela Chinde, Claudia Stainer, Manuela Conea. Premierea mult aşteptată a adunat elevii şi cadrele didactice în Centrul de Documentare şi Informare, un spaţiu util, dotat şi amenajat la standarde europene.

Primăvara era prezentă la Baia Mare, cireşii şi magnoliile în floare, oraşul respira intens prospeţime prin verdeaţa prezentă pretutindeni. În Centrul Vechi iepuraşii şi ouăle multicolore vesteau Sărbătorile Pascale, grupul de elevi s-a bucurat de soare şi de multă căldură. Participarea la concurs a fost susţinută de Asociaţia Părinţilor ASPA GH şi încurajată de doamna director Mihaela Ursaciuc.

Profesor Cîmpan Brînduşa Luminiţa

Cautare in sait
Galeria foto
Calendar
aprilie 2015
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Mar   Mai »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930