Archive for decembrie, 2013

Să ne bucurăm de muzică! – Concert susţinut de elevii

Colegiului de Artă Ciprian Porumbescu din Suceava

 pe scena Casei de Cultură din Gura Humorului

            Elevul Horga Alexandru George din clasa a 11-a F de la Colegiul Alexandru cel Bun din Gura Humorului a avut ideea care a pornit proiectul şi parteneriatul cu Colegiul de Artă Ciprian Porumbescu din Suceava. Colegii săi de clasă au fost nerăbdători să se implice iar elevii clasei a 9-a A din Suceava, coordonaţi de diriginta lor, prof. Dana Tronciu, au acceptat provocarea de a prezenta elevilor humoreni activitatea lor specifică şi de a încânta publicul cu piese din diferite genuri muzicale. Cu atât mai mult cu cât în clasa respectivă există două eleve din Gura Humorului care fac cinste oraşului, este vorba despre Diana Căldăraru şi Denisa Zus.

            Organizarea unui eveniment nu este o sarcină tocmai uşoară. Primăria a oferit locaţia iar concertul a fost trecut în programul Sărbătorilor de Iarnă de la nivelul oraşului. S-a stabilit de comun acord data împreună cu directorul Casei de Cultură, prof. Logigan, s-au conceput afişele de promovare şi biletele, s-a convenit asupra preţului şi a început activitatea. Promovarea unui eveniment în şcolile gimnaziale din oraş şi în cadrul colegiului a fost realizată în echipe de elevi care s-au ocupat şi de vânzarea biletelor. Elevii suceveni au stabilit programul, ora sosirii, şi au început repetiţiile. S-a rezolvat problema transportului a 28 de elevi şi 3 cadre didactice şi a instrumentelor necesare, a fost invitat un vechi colaborator al Colegiului Alexandru cel Bun, domnul Dragoş Petrescu, pentru fotografii, s-au împărţit sarcinile legate de aşteptarea şi primirea oaspeţilor, s-au realizat ecusoanele pentru organizatori.

            Ziua de 18 decembrie a adunat emoţii multe deoarece ambele şcoli implicate şi-au dorit ca evenimentul să se bucure de succes în rândul celor prezenţi şi să ofere crâmpeie din preocupările şi studiul elevilor de la Colegiul de Artă. În public s-au aflat cadre didactice şi elevi, reprezentanţi ai şcolilor din oraş, persoane publice şi doritori de muzică bună.

            Concertul a fost deschis de elevul Horga Alexandru George din clasa a 11-a F care a salutat prezenţa în public a foştilor şi actualilor săi profesori. Prezentatorii din Suceava au marcat fiecare moment, au specificat piesa interpretată, autorul şi elevul sau grupul de elevi. Publicul a fost încântat de Chopin interpretat la pian(Alexandru Nechifor), de piesele interpretate la nai cu acompaniament de pian(Alexandru Cozaciuc, Sebastian Burcea), de duetul de flaute(Debora Grămesc, Denisa Zus), s-a audiat Roland Dyens la chitară(Cristian Dohanici), Jingle Bells într-un duet de trompete(Eusebiu Dutcovschi, Cătălin Manoilă). Cvintetul vocal Triple Doi(Denisa Grosu, Doroteea Bujorean, Debora Grămesc, Olivia Romaniuc, Iulian Avasiloaie) a interpretat Carol of the Bells iar cu acompaniament la pian s-a interpretat la vioară piesa Crystalize(Denisa Ieremie, Diana Căldăraru). Piesa Skinny Love a fost interpretată de Denisa Grosu şi Debora Grămesc iar Wrecking Ball de către Denisa Zuz, Denisa Grosu, Denisa Ieremie şi Iulian Avasiloaie.

            Ansamblul folcloric format din elevii clasei a 9-a A şi dirijat de Alexandru Hriţcu au interpretat o suită de cântece populare prin solistele vocale Mihaela Flocea, Diana Sacaliuc şi Simona Nastiuc. Soliştii instrumentişti Alexandru Cozaciuc( fluier), Sebastian Burcea(ţambal), Sebastian Răileanu(clarinet), Lavinia Strugariu(acordeon), Alexandru Hriţcu(vioară), Grigoriţă Gafincu(trompetă) şi Ionel Ştefan(clarinet) au arătat publicului complexitatea preocupărilor elevilor unui Colegiu de Artă, varietatea instrumentelor studiate şi importanţa talentului în devenirea acestor produse ale unor clase de muzică sub îndrumarea unor profesori diferiţi.

            Cele două humorence, Diana Căldăraru şi Denisa Zuz au încântat publicul cu vocea şi volumul deosebit, cu acompaniament de pian sau fără, cele două fete au interpretat piese grele, mai mult sau mai puţin cunoscute publicului: Imagine, De Crăciun şi This Christmas(Diana Căldăraru), Jar of Hearts, Somebody to Love, One of Us(Denisa Zuz). Publicul a rezonat cu interpretele şi finalul concertului, interpretarea piesei Milioane a Nicolei de către toţi elevii clasei a 9-a A a Colegiului de Artă din Suceava a fost foarte bine ales, în concordanţă cu momentul anului şi cu trăirea publicului din sală.

            Totul a fost posibil datorită susţinerii şi implicării conducerii celor două colegii sucevene, datorită suportului din partea sponsorilor, este vorba despre Pensiunea Casa Elena şi pensiunea Roua Voroneţului, mulţumită copiilor suceveni care într-o perioadă atât de aglomerată, de sfârşit de an, au ales să facă repetiţii şi performanţă la scenă deschisă, elevilor humoreni care au dorit să organizeze evenimentul şi care au avut de învăţat prin implicare. Toată lumea a avut de câştigat, toţi au aflat despre orele de repetiţii din spatele unui acord, al unei piese instrumentale, despre imposibilitatea de a folosi şi de a expune talentul fără aportul efortului intens şi fără sacrificii inerente.

            Mulţumiri speciale doamnei profesor Iulia Buraciuc, coordonator artistic al programului şi domnului profesor Lucian Rusu care au susţinut ideea şi au fost alături de elevii de la Colegiul de Artă Ciprian Porumbescu până la capăt. Mulţumiri şi doamnei diriginte a clasei a 9-a A, prof. Dana Trocin, părinţilor implicaţi şi celor care au înţeles că în preajma Sărbătorilor de Iarnă pot oferi din inimă pentru inimă din talentul şi preocupările specifice astfel încât concertul intitulat Să ne bucurăm de muzică! să devină realitate.

Profesor Luminiţa Cîmpan

Eleva Ramona Lionti, clasa a 11-a F

Colegiul Alexandru cel Bun, Gura Humorului

Traditia se respecta dar de fiecare data se intampla altfel. Clasele a 12-a sunt in fiecare an altele, generatiile sunt mereu cu specificul lor si de aceea colindele si uratura, ursii si caprele, totul e diferit si unic de la un an la altul.

Clasele a 12-a au ales sa intampine Craciunul alaturi de cadrele didactice pe data de 19 decembrie, in cantina Colegiului Alexandru cel Bun si au oferit un spectacol de culoare si armonie specifica momentului.

Colindele mai vechi si mai noi interpretate cu acompaniament de orga si monitorizate de domnul profesor Olar Adrian ne-au purtat in timp si ne-au apropiat de copilarie, de familie, de caldura acestor momente de final de an.

Chiar daca vremea nu e de iarna totul a fost impecabil in ceea ce priveste tinuta, costumele si interpretarea, fetele au cantat colinde romanesti si poloneze cu aceeasi vibratie.

Uratura baietilor a fost traditionala dar incarcata de traire, asa cum se cuvine sa fie orice urare din inima pentru cei care daruiesc din inima cunostinte, cadrele didactice si toti cei implicati in procesul educativ.

Au dansat si caprele, colorate, ritmate, saltarete, ne-au incantat si ursii care aveau costume adevarate, s-a muncit serios pentru aceste momente si totul a fost foarte bine organizat.

Fiecare clasa a primit colac iar elevii au primit colacei, mere si vin fiert, insotite de urarile adresate de doamna director Mihaela Ursaciuc, care nu a uitat sa ofere talismanul norocos la bacalaureat.

Profesorii au organizat o tombola si si-au primit darul de la Mos Craciun, fiecare dupa noroc.

Multumim elevilor pentru urari, pentru gandurile frumoase, multumim dirigintilor implicati si dorim intregului colectiv al Colegiului Alexandru cel Bun sarbatori in liniste si bine!

Pe data de 20 decembrie 2013, profesorii care isi desfasoara activitatea la clasa a 12-a A au fost invitati de elevi in sala de clasa. Nu stia nimeni exact ce trebuie sa se intample dar ca de obicei surpriza a fost gandita, muncita si reusita! Dar mai ales placuta!

Colindele antrenante si in diverse limbi straine, atmosfera relaxata si deschisa, culorile costumelor populare, uratura personalizata pentru fiecare cadru didactic, nu stim care a fost motivul dar a fost o dimineata luminoasa, de sarbatoare.

Textele au fost gandite mult, dansurile la fel, organizarea impecabila! A venit si Mos Craciun, batran, glumet, talentat si spontan. A venit pentru toata lumea deci chiar au meritat toti sa fie bagati in seama de batranul mos.

Prajiturile au fost prea putine pentru ca au fost prea bune, ceaiul la fel, dar amintirea va ramane. Intr-o zi in care toti ar fi putut face curatenie de Craciun, ne-am adunat si ne-am apropiat poate si mai mult de niste elevi copii sau copii elevi, cu umor, bun simt, deschisi si, ca fiecare generatie de a 12-a, unici in felul lor.

Multumim organizatorilor, parintilor, Mosului, tuturor celor prezenti si peste ani vom rememora cu siguranta aceasta dimineata, impreuna!

Sarbatori cu bine tuturor!

Prof. Luminita Cimpan

Pe data de 16 decembrie 2013 au fost oferite pachete pentru copiii orfani sau abandonaţi de familie de la Aşezământul de copii din Rădăuţi. Elevii claselor 11F, 10B, 11A şi 12A s-au implicat în Campania Voluntar de Crăciun şi au oferit jucării, dulciuri, rechizite şi obiecte de igienă personală celor care nu se pot bucura de ele.

Cu microbuzul Colegiului s-au deplasat la Ciumârna unde au fost întâmpinaţi de Preotul Ceredeev, mentorul Asociaţiei Proiect Pro Europa.

Au fost mai multe pachete ca în ceilalţi ani, dovadă certă că Sărbătorile de iarnă ne aduc întotdeauna mai aproape şi că am învăţat să dăruim cu drag.

Mulţumiri elevilor care au dorit să participe!

Profesor Brînduşa Luminiţa Cîmpan

Campania de promovare a evenimentului e in toi!!!!!

 

Cautare in sait
Galeria foto
Calendar
decembrie 2013
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Noi   Ian »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031