Archive for noiembrie, 2013

DSCF6365

Orice proiect presupune efort, răbdare, riscuri, tăria de a accepta reproşuri şi bucuria de a primi felicitări. Spectacolul concurs Hollywood Night care a desemnat perechea Miss şi Mister Boboc la Colegiul Alexandru cel Bun a fost o reuşită şi a oferit publicului o seară specială, marcată de eleganţă şi distincţie.

            După multă muncă şi implicare, după emoţii şi trăire intensă, a venit momentul organizatorilor spectacolului să conceapă din nou un weekend special, doar pentru ei. S-a ales locaţia, La răscruce de vânturi – judeţul Neamţ, s-a cumpărat mâncare şi toate cele necesare pentru trei zile şi autocarul i-a dus pe toţi într-un loc în mijlocul naturii, la răscruce de drumuri şi de dealuri.

            Cei 36 de elevi participanţi au reprezentat, ca şi la spectacolul din 1 noiembrie, clasele implicate în organizare. Este vorba despre un grup de elevi plini de viaţă, umor şi imaginaţie, care au reuşit în cele trei zile să surprindă prin aspecte care nu pot rămâne necunoscute. Fetele au fost de ajutor în permanenţă, la strâns masa, la aşezat masa, la curăţenie, la spălat vasele, totul s-a făcut firesc. Băieţii au fost cei care au asigurat muzica, care au cărat tot ce a fost mai greu, au adus provizii a doua zi, au rezolvat problemele tehnice apărute.

            S-a socializat perfect, s-a dansat fără oprire şi programul a fost respectat după cum s-a stabilit iniţial, fără comentarii şi fără prelungiri inutile. S-au făcut fotografii şi atmosfera a fost foarte prietenoasă, cu glume de bun simţ, momente umoristice de calitate, costumaţii inedite, punctualitate la micul dejun şi la prânz.

A fost un adevărat spectacol, nimeni nu a avut timp să se plictisească. Fie că este vorba despre obiceiurile de iarnă prezentate de băieţi acompaniaţi de fete, fie că am asistat la obiceiuri de nuntă, participanţii au dat dovadă de creativitate şi au reuşit să demonstreze încă o dată că ştiu să participe, să se implice şi să surprindă plăcut prin tot ce fac.

            Organizarea a fost impecabilă, nu a lipsit nimic, totul a fost suficient şi proaspăt, nimeni nu a făcut mofturi iar amintirile create acolo încheie un proiect care a însemnat spectacolul de Miss dar şi activitatea de după, aşteptată de toţi organizatorii.

            Cazarea a fost foarte bună, ni s-a pus la dispoziţie tot ce am solicitat, am avut comfort şi siguranţă. Zona oferă linişte, este chiar pe culmea dealului, spre staţiunea Oglinzi, şi am găsit acolo oameni primitori.

            Cadrele didactice participante felicită elevii participanţi pentru comportament, pentru respectul arătat şi pentru că, aşa cum am remarcat în cele trei zile, «avem nişte elevi foarte cuminţi », o generaţie a claselor a 12-a care dorim să se remarce şi la final de an, la Crăciun, şi mai ales la examenele de final de liceu. Baftă şi rămâneţi aşa pentru că sunteţi foarte frumooşi !

Profesor Luminiţa Cîmpan

Profesor Dorina Cicu

În cadrul Zilelor Colegiului Alexandru cel Bun, 28 octombrie – 2 noiembrie, clasa 11R a organizat activitatea : «  Sărbătoarea Toamnei », dedicată exculsiv elevilor din corpul B al liceului, care învaţă şi dimineaţă şi după amiază.

Concret, ei au pescuit din cămările personale preparate de toamnă: atât zacuşti variate cât şi diferite feluri de salate, dar şi dulceţuri, fructe şi legume. Le-au expus pe toate într-un decor organizat de ei la parterul şcolii pentru a-i servi pe colegi şi pe profesori pentru recompense simbolice. Aşa  i-au întâmpinat în zilele de marţi şi miercuri ale acestei săptămâni de la ora 11 până la ora 16. Au cumpărat  pâine feliată.

Scopul acestei activităţi a fost  strângerea de fonduri pentru achiziţionarea la clasă a unui birou şi a unui scaun. Au muncit cu drag în locul în care cresc prin întelepciune în fiecare zi. În calitate de diriginte al clasei 11R, eu mulţumesc copiilor şi părinţilor care au contribuit prin munca personală la această activitate.

Profesor Oana Moisii

La Mulţi Ani ! Colegiului  « Alexandru ce Bun »

Bobocii de la Colegiul Alexandru cel Bun au avut marea şansă de a fi fost pentru o seară, seara de 1 noiembrie 2013, la Hollywood. Chiar dacă a fost doar un exerciţiu de imaginaţie, nimic nu le-a stat în cale şi au trăit balul la intensitate maximă în Statele Unite, într-o atmosferă marcată de muzică, film, artă, muncă multă şi seriozitate, deşi totul s-a desfăşurat la Toaca Bellevue în Gura Humorului.

            Aşa cum s-a putut vedea pe afiş, pe bilete şi pe invitaţiile tipărite de sponsorul generos din fiecare an, Tipografia Terra Design, viitorii absolvenţi au gândit balul ca o evadare peste ocean, cu tot ce ţine de specificul unui spaţiu al vedetelor cu nume sonore. De aceea tema a fost Hollywood Night iar invitaţia adresată publicului, dress to impress! a fost respectată, sala a strălucit prin eleganţă şi bun gust, rochii mai lungi şi mai scurte, cravată, papillon, bune maniere. Ţinutele celor din sală au fost pe aceeaşi notă cu organizarea spectacolului, de clasă.

            Pe covorul roşu au păşit 8 perechi, fete şi băieţi de clasa a 9-a cu emoţii, ezitări, dar cu dorinţa de a impresiona şi de a atrage votul publicului. Prezentarea acestora s-a făcut printr-un film scurt cu titlul Le Miracle realizat de dl. profesor George Checheriţă care, ca în fiecare an, a monitorizat activitatea organizatorilor. Filmul a înfăţişat publicului, pe fundalul unei toamne plină de culoare şi de căldură, cele opt perechi de candidaţi la titlu într-un mod original, în aer liber, liberi şi foarte personali. Un film reuşit ca structură, concepţie şi mesaj ne-a făcut cunoştinţă cu 16 tineri care se regăseau şi pe panourile mari din jurul scenei, în fotografii alb – negru, expuse pentru public.

            Prezentatorii au făcut ca spectacolul să fie unul de înaltă ţinută, este vorba despre 6 elevi din clasele a 12-a, Ana Maria Mardare(12A), Ruxandra Vatavu(12D), Doriana Volanschi(12A), Adrian Lazarec(12A), Şerban Paşcovici(12D), Sebastian Păduraru(12B) care nu au avut nicio ezitare, cu prezenţă de spirit, spontani, cu ţinute de Hollywood, plini de strălucire şi eleganţă.

Ei au deschis spectacolul şi au invitat bobocii să se prezinte personal. Prezentările acestora au fost foarte bine gândite şi cu detalii semnificative pentru personalitatea fiecăruia dintre ei. Cititul se pare că este una dintre pasiunile candidatelor la titlu, surprinzător pentru o generaţie a calculatorului, dar lucru reflectat clar de intervenţiile şi evoluţia ulterioară.

            Următoarea probă a fost cea de cultură generală prin care au fost testate cunoştinţele de geografie şi literatură ale concurenţilor, dar nu numai. Noutatea a constat în faptul că tema spectacolului a impus şi o bibliografie obligatorie, alegerea nu a fost uşoară dar regizorul american Quentin Tarantino a fost cel despre care publicul a avut multe de învăţat din răspunsurile la întrebări despre activitatea acestuia. Bobocii s-au descurcat, mai mult sau mai puţin, dar în general au făcut faţă celor trei întrebări de pe bilete.

            Proba la alegere care şi-a propus să testeze creativitatea bobocilor, s-a încadrat în tema spectacolului. Toate perechile au muncit serios pentru a demonstra talent, memorie, imaginaţie, spontaneitate, umor şi se poate spune că la această probă toţi au fost câştigători. Crina Ucraineţ şi Ionuţ Gheorghiu au avut un număr de pantomimă reuşit, cu background divers şi cu mult umor. Oana Bilan şi Iura Danilevschi au interpretat o scurtă piesă de teatru cu talent şi într-un grai moldovenesc destul de greu de confundat, ţinând cont că Iura este din republica Moldova iar Oana a trebuit să se adapteze, chiar ea a recunoscut că nu i-a fost uşor. Maria Manuela Manea şi Bogdan Catargiu au fost actori într-o piesă despre societatea actuală, despre lipsa de cultură şi preocupările lipsite de sens ale multora. Amalia Cojocar şi Bogdan Macovei au fost actori de Hollywood, Amalia a fost Marilyn Monroe şi a reuşit să o imite perfect într-un număr de pantomimă care a încântat publicul. Andresa Crăiuţ şi Sebastian Bîrsan au folosit un panou mare pentru a realiza un joc de lumini şi umbre despre iubire şi tandreţe, cu talent şi pe un fundal sonor foarte bine ales. Bianca Andronic şi Adrian Macovei au avut un moment reuşit, o interpretare bine jucată pe un text bine ales. Cosmin Balan şi Ionela Orhean au avut un dans care a îmbinat mai multe stiluri, plin de ritm, mişcare energică şi cu impact asupra publicului. Răzvan Catargiu şi Monica Rusu au îmbinat pantomima cu dansul şi muzica, stârnind aplauzele publicului.

            Proba care a creat probleme dar care a testat foarte bine imaginaţia şi abilităţile participanţilor a fost cea în care perechile au avut de îndeplinit câteva sarcini bine alese şi solicitante: acordarea primului ajutor în caz de leşin, devorarea unor prăjituri legaţi la mâini şi la ochi, desenarea portretului partenerului în viziune proprie, sunt doar câteva dintre sarcinile găsite pe biletele trase la sorţi.

            Probele au fost delimitate fie prin intervenţia elevilor organizatori din clasele a 12-a fie prin intrarea pe scenă a invitaţilor speciali. Este vorba despre Ervin(beatbox), semifinalist la Românii au talent, Bogdan Vlădău care a avut un program de 45 de minute, Diana Căldăraru, humorenca finalistă la Românii au talent, Lorisax si Chantal care au scos publicul la dans şi au cântat până dimineaţă, Dj Kiss Fm pentru after party.

            Un spectacol adevărat şi de înaltă ţinută înseamnă repetiţii, coregrafie, dansuri dificile şi multă, multă muncă. Spectacolul l-au făcut elevii din clasele a 12-a care au interpretat 3 genuri diferite sub îndrumarea celor doi coregrafi, Oana şi Andrei. Este vorba despre Jive cu 11 perechi, Tango cu 10 perechi şi Buddha Bar, un dans care a antrenat 30 de persoane. Impecabilă interpretarea, ţinutele, şi din nou eleganţa dansatorilor. Tot printre momentele foarte reuşite au fost şi cele două intervenţii ale unor dansatori premiaţi la concursuri de dans sportiv.

            Procedura de votare a fost comunicată publicului care urma să aleagă dintre cele 8 fete şi dintre cei 8 băieţi de pe spatele biletului, procentul fiind de 75%. Procentul juriului a fost de 25%. Juriul a avut o sarcină foarte dificilă, alegere aproape imposibilă, toţi candidaţii, băieţi şi fete au avut o prestaţie aproape perfectă. Din juriu au făcut parte : Mihaela Ursaciuc, director Colegiul Alexandru cel Bun, Gabriela Bejan – reprezentant sponsor principal Terra Design, Manuela Duprii – make up artist, Dorin Andriescu – antrenor, preşedinte Federaţia Internaţională de Dans Sportiv, Eliszabetha Irina Rusu – preşedinte Consiliul Elevilor.

            Decizia asupra unor eventuali câştigători fiind imposibil de luat, s-a convenit să se atribuie titluri pentru toate perechile. Miss şi Mister Eleganţă – Ioana Orheian şi Ionuţ Gheorghiu, Miss şi Mister Creativitate – Oana Maria Bilan şi Sebastian Bîrsan, Miss şi Mister Naturaleţe – Amalia Andreea Cojocar şi Bogdan Macovei, Miss şi Mister Inventivitate – Maria Manuela Manea şi Bogdan Catargiu, Miss şi Mister Spontaneitate – Monica Rusu şi Răzvan Catargiu, Miss şi Mister Timiditate – Bianca Andronic şi Adrian Macovei, Miss şi Mister Popularitate – Crina Ucraineţ Creţu şi Iura Danilevschi. Şi totuşi…a fost şi o pereche câştigătoare a titlului de Miss şi Mister Boboc 2013 la Colegiul Alexandru cel Bun : Andresa Crăiuţ şi Cosmin Balan.

            Emoţii de final, emoţii că s-a terminat o pagină extraordinară din albumul de amintiri, flori, aplauze, lacrimi, mulţumiri, fotografii, aşa s-a încheiat ceea ce am putea numi cu certitudine un adevărat spectacol, muncit serios şi cu responsabilitate. Mulţumirile se îndreaptă firesc spre părinţii care au înţeles că trebuie să susţină curajul copiilor trecuţi de preselecţie, spre organizatorii care au realizat că munca serioasă şi sacrificiile pot duce doar la succes, spre profesorii care le-au fost alături şi i-au înţeles, spre sponsorii care ca în fiecare an susţin valoarea şi încurajează arta, spre toţi cei care într-un fel sau altul au contribuit la reuşita unei seri la Hollywood…la Gura Humorului.

Profesor Luminiţa Cîmpan

Ana Maria Mardare, 12A

Colegiul Alexandru cel Bun

Gura Humorului, Suceava

 

„ Matematica-i o artă de a spune multe cu simboluri puţine

Conferinţa matematică

Matematica în viaţa noastră

 

Obiective operaţionale:

Să-şi dezvolte deprinderi de a utiliza cunoştinţele matematice în viaţa cotidiană;

Să rezolve diverse situaţii-problemă;

Să manifeste independenţă în gîndire şi acţiune

Să manifeste curiozitate şi imaginaţie în crearea strategiilor de rezolvare a problemelor.

 

1.      Solonaru Oana-Florinela (clasa a 9-a A) – „Matematica distractivă”;

Profesor îndrumător: Lucaci Aurica

2.      Oanea Maria Diana (clasa a 9-a A) – „Matematica în spațiul artistic”;

Profesor îndrumător: Lucaci Aurica

3.      Pașcovici Raluca-Elena (clasa a 9-a A) – „Pătrate magice”;

Profesor îndrumător: Lucaci Aurica

4.      Latkolic Sebastian și Bontean Evelin (clasa a 9-a B) – „Principiul lui Dirichlet în algebră” ;

Profesor îndrumător: Ignat Letiția

5.      Scurtu Laura și Scurtu Larisa (clasa a 10-a A) – „Matematicieni celebri”;

Profesor îndrumător: Lazăr Marcela Adica

6.      Lăzăreanu Sabina-Ștefana (clasa a 10-a B) – „Fractali”;

Profesor îndrumător: Sofian Boca Floarea Nicoleta

7.      Mocănașu Ancuța și Miftode Ana (clasa a 10-a B) – „Contribuții ale matematicienilor români la dezvoltarea matematicii”;

Profesor îndrumător:Sofian Boca Floarea Nicoleta

8.      Rusu Elena Gabriela și Hojbotă Ana-Maria (clasa a 10-a D) – „Curiozități matematice”

Profesor îndrumător: Boca Floarea Nicoleta

9.      Lucaci Diana (clasa a 11-a A) – „Constante celebre”;

Profesor îndrumător: Ursaciuc Mihaela

10.  Big Alexandru Silvestru (clasa a 11-a C) – „Criptologie”.

Profesor îndrumător: Moroșan Angela

 

profesor Lucaci Aurica

 

La parterul Internatului Colegiului Alexandru cel Bun a avut loc vernisajul expoziţiei lucrărilor elevelor Turcu Ancuţa(10F), Ursan Alexandra(11B), Gemănar Andreea(10C), Olari Emilia(12G) şi Varhanioschi Cristina(10A), coordonate de profesor Batîr Rusu Florin.

            Tehnicile utilizate în aceste exerciţii de creaţie sunt : creion, acrilic, tuş, fotografie şi acuarelă iar temele cuprind natură statică, compoziţie, figurative şi eseu fotografic.

            Fotografiile acestor creaţii ale elevilor noştri vorbesc de la sine, desenul şi fotografia ca preocupări ale unor eleve de la specializări diverse au dus la ideea lansării acestora cu ocazia Zilelor Colegiului.

Profesor Luminiţa Cîmpan

Joi, 31 octombrie 2013, orele 12.30-14.00, s-a  desfășurat activitatea Ziua porţilor deschise coordonată de prof. Gheorge Dan și Profira Cristina Tudor, în colaborare cu profesorii diriginți de la clasa a 8-a Mihaela Dan și Eugenia Rusu ( Şcoala Gimnazială nr.1) și Ștefania Boca ( Colegiul Alexandru cel Bun).

 

Obiectivele acestei activități:

Ø      Informarea directă a elevilor de clasa a 8-a privind oferta educațională a Colegiului Alexandru cel Bun

Ø      Înlesnirea unui dialog cu elevii reprezentanți din fiecare secție pentru a afla ce presupune alegerea unei anumite specializări începând cu clasa a 9-a și standardele examenului de bacalaureat

Ø      Vizitarea instituției

 

Profesor Profira Cristina Tudor

 

Miercuri, 30 octombrie 2013 ora 12 în clasa a 9-a F s-a desfăşurat activitatea  Drepturile Omului sunt şi Drepturile Mele sub forma unui atelier de lucru în care elevi din clasele a 9-a F şi a 9-a A au lucrat în echipe  şi au învățat ce înseamnă drepturile omului și cum acestea  influențează viața și dezvoltarea unui individ. 

Obiectivele acestei activități:

-          Elevii vor conștientiza faptul că drepturile umane se aplică tuturor cetățenilor fără excepție și necondiționat

-          Elevii vor experimenta prin exerciţii si vor constata faptul că fiecare drept este important și lipsa unuia ar putea produce prejudicii dezvoltării și formării individuale.

 Elevii au aflat care sunt aceste drepturi și au fost implicați în activități care le-a solicitat luarea unor decizii în cadrul unui grup, iar în final discuțiile au demonstrat atingerea obiectivelor acestei lecții. (Profesor coordonator: Profira Cristina Tudor)

 

Profesor Profira Cristina Tudor

 

            Joi,  31 octombrie 2013, ora 11 în clasa a 11-a D s-a desfășurat activitatea  Democraţie şi toleranţă, un atelier de lucru care a valorificat experiența dobîndită în ateliere de tip Betzavta  de către profesori din colegiu ( Ana Maria Rusu, Profira Cristina Tudor) cât și de către elevi – Diana Sahleanu (10A) și Mihaela Buzec (11A)). Activitatea s-a adresat elevilor de clasele a 9-a A, B, C și a urmărit atingerea unor obiective :

Ø      Conștientizarea faptului că deciziile luate în cadrul unui grup trebuie să țină cont de dorințele fiecărui membru al grupului

Ø      Sensibilizarea elevilor de a lua decizii în mod democratic, înțelegerea și aplicarea ideii de “democrație”.

           Discuțiile finale au scos în evidență modul cum democrația poate funcționa în interiorul unui grup și ce înseamnă decizia unei majorități sau a unei minorități și cum poate aceasta influența în viața de zi cu zi.

 

Profesor Profira Cristina Tudor

Joi, 31 octombrie, la cantina Colegiului Alexandru cel Bun, s-a desfăşurat  editia I a concursului COMEDY CLUB. Concursul a fost structurat pe patru secţiuni, secţiunea 1 – impersonation, secţiunea 2 – pantomimă, secţiunea 3 – stand-up comedy şi secţiunea 4 – karaoke, şi face parte dintr-un proiect mai amplu pe care il desfăşurăm pe parcursul anului şi care va include şi alte activităţi. Organizatorii acţiunii sunt: Oana Baciu, Raluca Dragomirescu, Andreea Drelciuc, Daniela Jucan şi Ştefania-Cecilia Miron-Popescu.

Ne-am dorit ca atmosfera să fie una de club, buna-dispoziţie să troneze, să ne delectăm cu umor şi muzică de calitate, ceea ce s-a şi întâmplat, cu ajutorul colaboratorului nostru, deja un obişnuit al casei, DJ Sorin Maidan. 60 de elevi, de la toate specializările colegiului, ne-au onorat cu prezenţa şi cu participarea la concurs, secţiunea cea mai de succes şi piesa de rezistenţă a întregii seri a fost secţiunea karaoke, în limba română dar, cu şi mai mult succes, în limba engleză. Elevii noştri ne-au arătat încă o dată că ştiu să facă distincţia între calitate şi kitsch, chiar dacă unele reprezentaţii au fost mai stîngace şi uneori au lăsat de dorit.

Am premiat 5 concurenţi, oferindu-le diplome, medalii – plasticate cu aur, după cum au constat ei cu umor- şi premii în bani, destul de motivante. Elevii premianţi au fost: secţiunea impersonation – Achiţei Cătălin Petru şi Polinciuc Marian, secţiunea stand-up comedy – Lehaci Mihai, secţiunea karaoke în limba română – Migda Robert Leopold şi în limba engleză – Kozminciuc Lucica. Ca la orice concurs care se respectă am avut şi contestaţii, desigur manageriate cu calm şi umor de către membrii juriului şi datorate în cea mai mare parte faptului că elevii au pus suflet în reprezentaţiile lor şi ţin foarte mult – poate prea mult –  la propria imagine.

În ansamblu a fost o primă ediţie reuşită, am reţinut unu – două bancuri foarte bune pe care le vom transmite din gură în gură mai departe şi am şi cântat, fiecare după aptitudini, câteva dintre cele mai tari hit-uri ale momentului.

Surpriza cea mai mare, plăcută desigur, a fost la secţiunea karaoke în limba engleză, unii dintre elevi dovedindu-şi un talent real, demn de Românii au talent sau Vocea României, şi în plus o bună cunoaştere a limbii engleze ţi o dicţie de invidiat, pentru care au primit premii extra, constând în cărţi în limba engleză. Interpretările cele mai tari au aparţinut elevelor Kozminciuc Lucica, care a interpretat piesa Someone like you, cântată de Adele şi Rusu Irina, care a cântat My heart will go on, Celine Dion. Ambele interpretări le-ar face invidioase chiar pe titularele pieselor, ne-au delectat şi ne-au amintit că mai sunt şi lucruri frumoase şi bune în viaţă, nu doar note şi examene şi absenţe şi violenţă şi …

Sufletul petrecerii a fost Polinciuc Marian, implicat şi în organizarea acţiunii, participant la toate secţiunile concursului şi care în plus a prezentat, în afara competiţiei, două piese creaţie proprie. Gheaţa a fost spartă, dacă mai aveam îndoieli, acum nu ne temem de nimic: vorbim, cântăm, dansăm mai bine ca toţi, iar ediţiile viitoare ale concursului vor fi chiar mai bune şi premiile mai multe şi mai consistente.

Profesor Ştefania Cecilia Popescu Miron

 

Sesiune de referate  Tehnica în viața nostră

Participanți : elevii claselor a  9 -a,  a 10-a, a 11- a și a 12- a, profil Tehnic

Coordonatori:  Dir.adj.prof. Liliana Condur, prof. Vasilica Carpiuc

 

Nr.

crt

Tema referat

Prof.coordonator

Elev

Clasa

1

Procedee de elaborare a pieselor pentru automobile din materiale compozite stratificate

Carpiuc Vasilica

Beleca R. Iulian

9L

2

Utilizarea cristalelor lichide

Ungureanu Anişoara

Rusu Gabriel

10E

3

Sistem de antiblocare a roților

Vîzdoagă Ciprian

Toma Alexandru Florin

10L

4

Ce nu trebuie sa lipseasca de pe lista cu dotari a unei masini?

Carpiuc Vasilica

Novac Ionuţ

11L

5

Aeromobil – primul automobil zburător viabil?

Carpiuc Vasilica

Măcărescu Vlăduţ- Gabriel

11S

6

Istoria telefonului mobil

Mandici Niţă

Boghiţoiu Dan

11E

7

Ce este o tabletă PC

Mandici Niţă

Miron Ionuţ

11E

8

Cele 7 Minuni ale lumii antice, clădiri impunătoare, temple, coloşi, arhitectură, istorie

Beleca Luminiţa

Matei Ciprian

11M

9

Senzori la automobile

Carpiuc Vasilica

Cepeliuc Cosmin

12L

10

Minunile SecoluluiXX

Beleca Luminiţa

Sauciuc Constantin

12M

Cooordonatori: prof. Vasilica Carpiuc, prof. Niță Mandici

Cautare in sait
Galeria foto
Calendar
noiembrie 2013
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Oct   Dec »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930