Archive for septembrie, 2013

O zi superbă de toamnă, încărcată de culoare şi soare, dorinţa de a petrece timpul cu colegii de clasă, de a socializa cu alţi colegi din liceu, de a demonstra că termeni precum civism, implicare socială, altruism, dăruire şi voluntariat nu sunt doar pe hărtie, toate aceste elemente au adunat sâmbătă, 28 septembrie 2013, în curtea Colegiului Alexandru cel Bun din Gura Humorului, 230 elevi însoţiţi de 11 cadre didactice.

Ca în fiecare an, implicarea în Proiectul Let s Do It Romania ! şi participarea la Ziua Curăţeniei Naţionale pe 28 septembrie, sunt posibile cu ajutorul Primăriei din Gura Humorului care pune la dispoziţie saci, mănuşi şi transport în zonele repartizate. Prin urmare vineri 25 septembrie doamna Cecilia Bedrulea, reprezentantul Primăriei din Gura Humorului, a comunicat locaţiile unde urmau să se deplaseze elevii şi a oferit tot ce era necesar în vederea unei desfăşurări eficiente a activităţii. S-a stabilit ca un grup de elevi să se deplaseze spre zona Schitului Daniil Sihastru din Voroneţ iar celorlalţi elevi li s-a repartizat în vederea igienizării zona de agrement Ariniş, mai precis albia râului Moldova în amonte, spre Voroneţ, şi zona forestieră. Implicarea echipei manageriale nu poate fi trecută cu vederea nici de această dată, dna director Mihaela Ursaciuc ne-a susţinut oferind posibilitatea deplasării cu microbuzul şcolar iar dna director adjunct Liliana Condur a fost alături de elevi pe tot parcursul desfăşurării activităţii.

S-au colectat aproximativ 300 de saci de gunoaie care au fost ridicaţi de firma care se ocupă de această etapă în fiecare an. S-au făcut fotografii, s-a mers mult pe jos dar nimeni nu s-a plâns, pentru cei care deja se implică pentru al treilea an consecutiv acest proiect este mereu o provocare iar pentru cei din clasele a 9-a a fost un început bun, frumos, preiau cu cinste ştafeta claselor terminale.

O constatare a celor care au deja experienţă în proiect este că numărul gunoaielor s-a redus simţitor comparativ cu ceilalţi ani. E o observaţie care bucură pentru că aşa cum apreciau elevii, încet încet persoanele din jur, nu numai cei care locuiesc în Gura Humorului dar şi cei care se bucură de oraşul nostru ca zonă turistică, încep să demonstreze tot mai mult bun simţ şi educaţie, prin simplul fapt că au înăţat în timp să curăţe zona folosită pentru grătare sau pentru destindere după folosire.

Mulţumim tuturor celor care înţeleg ce înseamnă voluntariatul, celor care se trezesc dimineaţa devreme într-o zi de sămbătă pentru a contribui la tot ce înseamnă curăţenie şi spirit de echipă într-un oraş care are foarte mult de oferit tuturor care ajung în zonă.

Profesor Cîmpan Brînduşa Luminiţa

Colegiul Alexandru cel Bun, Gura Humorului

Rezultate preselectie

 

Deocamdata doar fotografii cu organizatorii, elevi ai claselor a 12-a. Cu participantii, postam poze curand!!!

Felicitari tuturor bobocilor! Succes echipei de organizare! Ati fost super pana acuma, seriosi, implicati si asa trebuie sa fie in continuare!

prof. Cimpan Brindusa Luminita

Cautare in sait
Galeria foto
Calendar
septembrie 2013
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Iul   Oct »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30