Archive for aprilie 17th, 2013

 

Săptămâna „Să ştii mai multe, să fii mai bun!” a fost un prilej pentru elevii din clasa a 10 a H să participe la o serie de activităţi extracurriculare şi extraşcolare în urma cărora au dovedit abilităţi şi aptitudini specifice vârstei lor. Printre activităţile desfăşurate a fost şi excursia pe Rarău în perioada 4 – 6 aprilie.

În dimineaţa zilei de 4 aprilie ne-am întâlnit în Gara oraşului Gura Humorului pentru a ne îmbarca în trenul de la ora 9,49. După cca 30 min de aşteptare un angajat CFR ne-a anunţat că trenul va avea o întârziere de aproximativ 70 min. Ploaia care cădea mărunt şi vestea primită de la responsabilul gării ne-au demoralizat puţin dar nu ne-au schimbat definitiv starea de spirit. Se pare totuşi că norocul nu ne-a părăsit definitiv şi după încă vreo 30 de min a ajuns în gară şi trenul nostru. Călătoria până la Câmpulung ni s-a părut scurtă, nici nu ne-am dat seama când am ajuns. Cu multă voie bună am parcurs, pe jos, cei 4 Km care ne despărţeau de locul de cazare, Pensiunea Ridana, aflată la Km 4 pe drumul spre Vârful Rarău. La pensiune ne-au întâmpinat oamenii locului, ne-am cazat şi am aşteptat cu nerăbdare ca bucătarul să termine de pregătit masa. După ce am servit masa, elevii, dornici de distracţie, au participat cu plăcere la activităţi ce presupuneau cooperare, coaborare, spirit de echipă: wist, mimă, bolţ. Spre seară au dansat, au făcut karaoke, şi l-au sărbătorit pe unul dintre colegii lor. Seara s-a încheiat cu multă voie bună şi cu mulţumire în sufletele elevilor.

Vineri a fost zi de autogospodărire, s-a preparat mâncarea, s-a făcut curăţenie în sala de mese şi s-au pregătit toate cele necesare pentru seara ce se anunţa mai interesantă decât cea precedentă. După câteva ore de plimbare prin împrejurimi şi de odihnă binemeritată, elevii s-au adunat, din nou, în sala de mese pentru dans, cântec şi multă voie bună. Ca şi în seara precedentă  s-a dansat, s-a cântat, au participat la concursuri de dans, şi-au ispăşit pedepsele de la jocurile de cărţi, au râs mult şi toată lumea s-a simţit bine. Plecarea spre camerele de cazare a fost momentul în care au conştientizat că mâine vor pleca acasă.

Dimineaţa de sâmbătă a fost marcată de o ploaie măruntă. Natura, în consens cu sufletele elevilor, regreta plecarea. Cu toate acestea, după micul dejun, ne-am pornit spre Câmpulung. Drumul spre casă nu a mai fost la fel de vesel ca cel parcurs în sens invers cu câteva zile înainte. În gara oraşului Gura Humorului, elevii şi-au spus „La revedere” cu regret în  voce şi durere în suflet. A fost o ieşire interesantă care a oferit elevilor posibilitatea de a lucra împreună, de a se distra, de a sta, pentru 3 zile, cu alte persoane decât membrii familiei. Şi-au promis, la despărţire, că vor repeta experienţa într-un viitor foarte apropiat.

“A fost prima excursie/ieşire cu clasa, dar nu şi ultima. Chiar dacă nu am fost toţi 33, a fost minunat. Ne-am distrat toţi, nu a contat ceea ce facem în timpul şcolii, nu a contat faptul că uneori ne contrazicem, ne certăm. Nu regret că am participat la această ieşire, a fost foarte frumos. Sper ca data viitoare să fim mai mulţi şi să stăm mai mult timp . Cât despre lucrurile care nu mi-au plăcut, aş putea spune că imaginea băii m-a dezamăgit într-o oarecare măsură. În rest, a fost frumos şi am fost mulţumită de tot. Nu mai am alte cuvinte pentru a descrie excursia, dar nu o voi uita niciodată . :) ” spune Ianoş Ana Maria, elevă în clasa a 10 a H

“O excursie magnifică, ne-a încărcat bateriile!”

 

 “ A fost o plăcere, în această mini vacanţă am avut tot timpul impresia că sunt într-o excursie cu familia şi cu prietenii foarte vechi, pe care îi cunosc de o viaţă. Nu mă aşteptam să mă înţeleg atât de bine cu toţi colegii. Mi-a plăcut totul foarte mult: programul, locul unde ne-am cazat, jocurile ce s-au desfăşurat, a fost o atmosferă prietenoasă. De aceea îi mulţumesc doamnei diriginte, pentru răbdare şi pentru bunăvoinţă, şi sper din tot sufletul că acesta a fost doar începutul unui lung şir de excursii de acest fel!” spune eleva Andronic Gabriela

 

 

                                                                        Apetri Adriana

                                                                        Apetri Iulian

Cautare in sait
Galeria foto
Calendar
aprilie 2013
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Mar   Mai »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930