Archive for noiembrie, 2011

http://www.newsbucovina.ro/social/37577/concursul-na-ional-pove-tile-cangurului-si-a-desemnat-premiantii (articol newsbucovina.ro)

Vezi foto!

http://www.monitorulsv.ro/Local/2011-11-11/Teatru-lansare-de-carte-distinctii-la-zilele-liceului-humorean

Spectacolul organizat în vederea decernării premiilor de Miss şi Mister Boboc 2011 la Colegiul Alexandru cel Bun din oraşul staţiune Gura Humorului, judeţul Suceava, a avut loc vineri, 28 octombrie, în sala Casei de Cultură. Organizatorii, elevii claselor a 12-a A, B, C, E, F, H, au muncit la un proiect inedit. Un spectacol care a demonstrat creativitate, imaginaţie, muncă multă, suport din partea părinţilor implicaţi şi mult talent valorificat.

Tema spectacolului, Sfârşitul lumii…se amână, a incitat elevii, cei prezenţi au dorit să vadă ce au gândit elevii claselor a 12-a, sub coordonarea şi îndrumarea permanentă a dlui profesor George Checheriţă. Şi a meritat. Totul a început cu surpriza deschiderii printr-un moment care a surprins publicul: în costume speciale şi pe ritmuri de gospel, câteva eleve au afişat tema şi au dat startul unei permanente bune dispoziţii şi unor momente care au ţinut participanţii cu sufletul la gură. S-a vorbit mai puţin dar a fost multă mişcare, energie, emblema acestui spectacol fiind, s-ar putea spune, music and joy can save the planet.

Pe ritmuri de country american au intrat în scenă candidaţii la titlu care au fost de fapt salvatorii lumii, veniţi din constelaţia Pandora, nume simbolic pentru cei de a 9-a care sunt la început şi care s-au prezentat foarte concis, grăbind momentele care au urmat. Într-un saloon american, cele 7 perechi au făcut cunoştinţă cu publicul. S-a putut remarca nota de umor în care au avut loc prezentările şi, spre deosebire de alţi ani, emoţiile păreau să nu existe, fetele au fost degajate, curajoase, cu nerv, poate pentru că fiecare dintre ele a fost frumoasă, inteligentă şi cu bun gust.

Nu a fost nevoie de prezentarea momentelor deoarece eleva Diana Lazăr, din clasa a 12-a A, pasionată de teatru de ani buni, a reuşit să lege toate etapele din spectacol, cu talent, distincţie şi implicare scenică. A fost şi momentul ei pe scenă, nu doar al bobocilor. Un dans ţigănesc a incendiat sala, ritmurile alerte, costumele şi sincronizarea dansatorilor au fost elemente care au dat culoare şi bună dispoziţie momentului. Cei doi coregrafi de la Ansamblul Ciprian Porumbescu şi costumeledeosebite au creat o atmosferă incendiară.

Proba la alegere a implicat fiecare pereche. Prima, perechea, Andreea Plaiu – Iulian Mihăilă, a fost specială pentru că au cântat împreună şi s-au completat admirabil. A doua pereche, Bianca Vornicu – Andrei Finiş, a interpretat un fragment umoristic reuşit. A treia pereche, cea a Ramonei Lionti, a creat un moment dificil, de sincronizare perfectă, într-un exerciţiu de gimnastică. Numărul de pantomimă interpretat de Carina Prepeliţă şi Alexandru Horga a fost la fel de reuşit, a presupus foarte multe repetiţii. Oana Urzică şi Andrei Pavel au dansat vals şi quick fox cu stil şi eleganţă. La ultimele două perechi, Andreea Aioane şi Anamaria Meslec au colaborat în repetarea unui dans alert în timp ce băieţii au avut un număr de pantomimă.

Câţiva elevi interpreţi de muzică populară de la Colegiul Alexandru cel Bun, elevi care au reprezentat colegiul la concursuri naţionale, au dat tonul la o suită de dansuri populare care au antrenat nu numai bobocii şi bobociţele costumate in straie specifice ci şi publicul. A urmat proba de cultură generală care le-a dat puţin de furcă, întrebări capcană sau întrebări bine alese ca să solicite, şi proba de dans.

Concertul susţinut de trupa VUNK va rămâne pentru mult timp în amintirea adolescenţilor din Gura Humorului, prin consistenţă, efecte realizate cu artificii,  reveniri în scenă şi priză la public.

S- a votat pe spatele biletelor sau al invitaţiilor iar voturile au fost adunate în urne, de la toţi cei prezenţi. O idee foarte apreciată a fost premierea tuturor cu un anumit titlu : Miss şi Mister Charm, Miss şi Mister Popularitate, Miss şi Mister Eleganţă, Miss şi Mister Originalitate, Miss şi Mister Vitalitate, Miss şi Mister Spontaneitate. Miss Boboc 2011 este eleva Ramona Lionti care a cucerit prin modestie, fineţe şi nu în ultimul rând frumuseţe iar Mister Boboc 2011 a fost ales Alexandru Horga, ambii în clasa a 9-a F, specializarea Filologie. După decernarea premiilor, toată lumea a fost invitată în club pentru sărbătorirea căştigătorilor.

Primăria oraşului Gura Humorului şi sponsorii au reuşit să susţină un proiect care a meritat vizionat, audiat şi apreciat. Parte a activităţilor dedicate sărbătoririi Zilelor Colegiului, Miss şi Mister Boboc 2011 la Gura Humorului a fost un real succes şi a demonstrat că efortul şi preocuparea nu sunt niciodată zadarnice, a fost o seară de muzică, dans, vitalitate şi coerenţă.

Profesor Cîmpan Brînduşa Luminiţa

Profesor Mihorianu Adriana Alina

Colegiul Alexandru cel Bun, Gura Humorului, judeţul Suceava

Sfârşit de octombrie. Din nou moment de sărbătoare pentru cei care îşi desfăşoară activitatea la Colegiul Alexandru cel Bun din oraşul staţiune Gura Humorului, judeţul Suceava. De câţiva ani ne bucură această perioadă pentru că ştim să ne sărbătorim şi putem să ne simţim bine împreună.

Activităţile au debutat cu spectacolul susţinut de actorii Teatrului Mihai Eminescu din Botoşani, miercuri 26 octombrie. Elevii au vizionat Scuzaţi, doamnă profesoară. La Casa de Cultură o sală întreagă s-a bucurat de jocul actorilor care întotdeauna au ştiut să transmită corect mesajul şi să câştige aprecierea publicului.
Ziua de joi a implicat elevii în activităţile din cadrul clubului de istorie unde s-a dezbătut momentul 1989 în istoria românilor. Pentru mulţi dintre ei evenimentele de atunci sunt prea îndepărtate şi nu le cunosc semnificaţia dar ideea de jertfă şi sacrificiu i-a făcut să mediteze mai serios şi să înţeleagă rostul cunoaşterii istoriei.

În Ziua Porţilor Deschise, ca în fiecare an, elevi de la şcolile generale din oraş au putut participa activ la ore, în acest an au asistat în laboratorul de chimie la o lecţie susţinută de prof. Zup Mariana şi la o oră de limba engleză susţinută de prof. Cîmpan Luminiţa. Trupa de teatru a Şcolii cu clasele I – VIII nr. 1 coordonată de prof. P. Cardasim şi prof. G. Solcan a fost invitată să ia parte la sărbătoare şi a creat în sala multimedia a colegiului un moment de joc şi spectacol care a reliefat talent şi implicare din partea elevilor invitaţi.
Premierea celor mai merituoşi elevi ai colegiului a fost, ca în fiecare an, încărcată de solemnitate şi aşteptată cu nerăbdare. Unii dintre premianţi sunt deja plecaţi la studii în ţară sau în străinătate, unii sunt la început de drum, dar toţi se bucură de rezultatele lor care ne fac cinste. Diplomele de excelenţă primite din partea conducerii colegiului sunt un semn care atestă preţuirea acestora.

În a doua parte a acestei ceremonii s-a consumat un eveniment inedit pentru colegiu, lansarea cărţii Ecuaţii iraţionale şi nu numai de către eleva Larisa Bujanovschi din clasa a 11-a B. Cartea îşi doreşte să vină în sprijinul elevilor de clasa a 10-a şi este structurată în două părţi, prima parte conţine 110 exerciţii cu rezolvări complete iar partea a doua cuprinde propuneri de exerciţii ale căror rezolvare se bazează pe modelele din prima parte. Domnul profesor Duminică Traian, cel sub îndrumarea căruia a fost posibilă apariţia cărţii, a reuşit să prezinte matematica, de obicei abstractă, într-o manieră ingenioasă, prin transfigurare într-o poveste. Larisa i-a avut alături pe domnii profesori de matematică din gimnaziu, Ispăşoiu şi Munteanu E. Lângă ea a fost şi familia care a susţinut-o mereu şi care s-a bucurat de produsul final al eforturilor sale. Domnul profesor Lazăr Gheorghe a felicitat-o pe Larisa în numele celor care fac parte din catedra de matematică şi a exprimat aprecierea tuturor faţă de munca necesară în vederea realizării unei cărţi cu rol didactic şi nu numai. Emoţiile şi ineditul acestui eveniment au făcut ca ziua să devină o adevărată sărbătoare.

Pentru ca totul să se încheie rotund, ca o figură geometrică perfectă, seara a fost dedicată mesei festive la care au participat cadrele didactice şi invitaţii, printre care s-a numărat şi deputatul Ghervazen Longher, cel care susţine clasele cu predare parţială în limba polonă de la colegiu. Nu puteau lipsi profesorii pensionari, cei care în vremuri mult mai tulburi ca acelea pe care le trăim acum au reuşit să formeze generaţii care astăzi au părul cărunt şi care la rândul lor dau viaţă unor noi vlăstare. Doamnele profesoare de limba română Cuza Zorina, Murariu Eleonora, Hojbotă Eugenia, Morar Balan Rachila, domnii profesori de matematică Bahrin Constanţa şi Toma Ioan, doamna profesoară de psihologie Moraru Silvia, domnul profesor de educaţie fizică Ciotău Constantin, domnii profesori Cauc Angela şi Cauc Florentin, au acceptat invitaţia de a participa alături de colectiv la sărbătoarea colegiului. S-au oferit diplome profesorilor care s-au implicat în promovarea imaginii şcolii şi în activităţile care s-au derulat în anul trecut şi a fost desemnat profesorul anului 2010-2011, Rusu Daniel, sub îndrumarea căruia eleva Gătej Raluca, plecată la studii în Scoţia, a obţinut Premiul I la Olimpiada naţională de Psihologie.

Vineri au fost demarate campaniile în vederea donării de sânge şi a donării de carte, activităţi care vor avea finalizate în luna noiembrie. A avut loc şi dezbaterea din cadrul clubului Debate, s-a organizat Halloween – ul pentru elevii de gimnaziu iar seara s-a încheiat cu Balul Bobocilor.
O echipă managerială tânără şi care întinereşte cu fiecare an, semne de preţuire pentru implicare şi efort, sărbătorirea elevilor şi a cadrelor didactice, toate acestea s-au simţit şi ne-au definit ca în fiecare an. Este motivant să ţi se mulţumească, chiar şi simbolic, pentru tot ce faci la catedră şi în şcoală, acum când meseria de dascăl a intrat sub semnul incertitudinii şi al confuziei. Şi dacă nimic bun nu se întâmplă în învăţământul românesc, ar trebui să afle toţi că la Gura Humorului, la Colegiul Alexandru cel Bun, lucrurile bune, de valoare şi de lăudat încă se întâmplă.

Profesor Cîmpan Brînduşa Luminiţa
Profesor Mihorianu Adriana Alina
Colegiul Alexandru cel Bun Gura Humorului, judeţul Suceava

Cautare in sait
Galeria foto
Calendar
noiembrie 2011
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Oct   Feb »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930