Archive for octombrie, 2011

Partea I

Partea II

Partea III

Promovabilitatea Bacalaureat 2011

Promovabilitate Evaluarea Nationala 2011

Vezi aici!

La invitaţia doamnei Delia Ariciuc, c0ordonator regional nord est, şi a doamnei Alina Samoilă, coordonator judeţul Suceava, patru cadre didactice au reprezentat Colegiul Alexandru cel Bun din Gura Humorului la Iaşi, pe data de 13 octombrie 2011, la Gala premiilor LET`S DO IT ROMANIA 2011. Festivitatea a avut loc la Restaurantul Select, în sala Barocco.

Cele şase judeţe care s-au implicat în proiectul naţional de pe data de 24 septembrie 2011 şi care au fost reprezentate la premiere au fost: Iaşi, Suceava, Botoşani, Neamţ, Vaslui şi Bacău. Aflaţi pentru prima dată la o astfel de premiere am văzut ce înseamnă de fapt implicarea, susţinerea iar termenul de echipă a căpătat un sens mai complex. S-au spus poveşti frumoase despre cine a susţinut proiectul, despre faza de cartare din cadrul proiectului, s-au prezentat fotografii de la eveniment şi s-a insistat asupra ideii că în al doilea an consecutiv de la demararea proiectului numărul de voluntari în regiune s-a dublat.

S-a mulţumit sponsorilor, s-au menţionat şi s-au oferit trofee firmelor care au înţeles să se alăture celor implicaţi şi care au făcut eforturi pentru a susţine activităţile de curăţenie. Indiferent că a fost vorba de Prefectură, de Primărie, de Inspectoratele Şcolare sau despre Garda de Mediu, toţi au colaborat şi au fost interesaţi să ofere o altă faţă zonei din care provin. Firmele de salubritate care au muncit voluntar în sâmbăta de 24 septembrie au fost menţionate şi s-a apreciat efortul acestora.

S-a subliniat în permanenţă implicarea numeroasă a şcolilor din cele şase judeţe şi au fost felicitaţi elevii care au renunţat la o dimineaţă de somn prelungit şi au ales să se deplaseze spre zonele cartate în vederea colectării deşeurilor.

S-au prezentat filme, clipuri publicitare, imagini din acea zi, s-au făcut fotografii şi s-a ciocnit un pahar de şampanie în finalul evenimentului. Pentru acea seară specială, pentru invitaţie şi pentru tot ce a însemnat ajutor, sfaturi şi suport, mulţumim coordonatorilor zonali, respectiv judeţeni.

Pentru ce a fost posibil să se întâmple pe 24 septembrie la Gura Humorului   mulţumim echipei manageriale de la Colegiul Alexandru cel Bun, Primăriei Gura Humorului, primarului Marius Ioan Ursaciuc, cel care personal a monitorizat activitatea, a suplimentat rezerva de saci şi a oferit dulciuri elevilor, firmei de salubritate DIASIL care a avut grijă ca tot ce s-a strâns să fie ridicat în aceeaşi zi, reprezentanţilor Gărzii de Mediu Suceava, tuturor celor care au considerat că trebuie şi pot să se implice, şi în primul rând cadrelor didactice şi elevilor din oraşul Gura Humorului. Cu ajutorul nostru şi prin participarea noastră numeroasă, în Suceava au fost peste 10000 de voluntari în 2011.

Vezi fotografii!

Prof. Cîmpan Brînduşa Luminiţa – coordonator local, Prof. Mihorianu Adriana Alina, Prof. Cicu Dorina, Prof. Varvaroi Ovidiu

În luna august am fost contactaţi de Clubul Eco Montan Origini verzi din Suceava şi am fost invitaţi să ne implicăm ca unitate şcolară în acţiunile din cadrul proiectului naţional Let`s Do It Romania 2011. Aveam deja experienţa anului trecut şi am conştientizat că este dificil de organizat evenimentul într-o unitate şcolară cu 1860 de elevi dar nu ne-au speriat niciodată provocările.

Iniţial am intrat în etapa de cartare care ne-a adus în faţa unor probleme: stabilirea coordonatelor locaţiilor unde urma să ne deplasăm, identificarea mormanelor de gunoi. Au urmat apoi discuţii cu Primăria şi cu conducerea colegiului pentru identificarea unor surse de finanţare, atât pentru achiziţionarea sacilor de menaj şi a mănuşilor, cât şi pentru asigurarea transportului.

Am avut plăcerea să colaborăm cu două tinere de la Origini verzi din Suceava, Alina Samoilă şi Nicoleta Robciuc în vederea unei bune organizări a activităţii. Acestea au menţinut permanent legătura cu Colegiul Alexandru cel Bun şi au insistat să implicăm un număr cât mai mare de elevi şi cadre didactice din zona Gura Humorului.

Garda de Mediu ne-a atenţionat în legătură cu ridicarea sacilor şi ne-a asigurat de suport permanent prin reprezentanţii instituţiei, doamna Comisar Găşpărel, prezentă la Gura Humorului, împreună cu doamna Constantinescu în săptămâna 19-23 septembrie.   Începutul a fost greu dar în ziua de 24 septembrie în curtea colegiului erau 460 de elevi care au venit de la 8 dimineaţa, din oraş şi din alte localităţi, pentru a primi sacii şi mănuşile şi pentru a se deplasa spre Cotu Buhii, Podu izvor, Arinis si Lunca Boilor, cele patru locaţii stabilite.Vacanţa le-a permis şi unor foşti elevi ai colegiului, actuali studenţi, să se implice în activităţile de igienizare. Elevii de gimnaziu s-au deplasat cu microbuzul şcolar, ceilalţi pe jos. A fost o zi superbă de toamnă, o zi în care prin implicare, responsabilizare şi solidaritate, am reuşit să schimbăm aspectul unor zone din oraş.

Important este că nu numai în oraş s-a schimbat câte ceva ci în toată zona Gura Humorului, în Frasin, Stulpicani şi Ostra. Unele primării au răspuns prezent la apel şi au colaborat permanent cu noi. Firma de salubritate a stat la dispoziţia celor de pe teren: au urmărit colectarea şi curăţarea zonelor cu saci. Vrem să mulţumim firmei de salubritate care răspunde de oraşul Gura Humorului pentru tot ce a însemnat suport şi răbdare pe 24 septembrie, pentru promptitudine şi implicare.

Toată lumea a învăţat ceva şi asta este cel mai important. Gura Humorului e pe primul loc în judeţ, în urma rapoartelor trimise, ca număr de voluntari participanţi.Elevii au constatat că nu este uşor să colectezi gunoiul, că există multă lipsă de educaţie încă, şi că o lecţie de genul ăsta este mult mai utilă decât una în clasă.

Implicarea conducerii şcolii, faptul că ne-a fost aproape toată echipa managerială şi suportul primit de la domnul primar Marius Ursaciuc personal (ne-a fost alături pe teren, a oferit dulciuri copiilor) nu poate decât să ne dea siguranţa că anul viitor vom fi şi mai mulţi şi că putem contribui, cu clase de gimnaziu şi de liceu, la tot ce ţine de aspect şi curăţenie în oraşul nostru. Vezi foto!

Profesor Cîmpan Brînduşa Luminiţa

Profesor Mihorianu Adriana Alina

Colegiul Alexandru cel Bun Gura Humorului

Cautare in sait
Galeria foto
Calendar
octombrie 2011
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Iun   Noi »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31